YETİMLER İÇİN SEFERBERLİK

YETİMLER İÇİN SEFERBERLİK

Eğitim Bir-Sen İnegöl temsilciliği, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk iş yeri temsilcileri toplantısı, sendika lokalinde yapıldı.

27 Eylül tarihinde gerçekleştirilen seçimle iş başına gelen yeni yönetim kurulu, ilk iş yeri temsilcileri toplantısını yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Sinan Aktaş, okul temsilcilerine yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak toplantıya başladı. Okullarda yapılan seçimlerle işyeri temsilcilerinin de yenilendiğini dile getiren Sinan Aktaş, artık daha dingin, daha enerjik ve güçlü bir ekiple çalışacaklarını, sendikalarını güçlü konumunu daha da güçlendireceklerini söyledi.

 BİRÇOK PROJEYE İMZA ATACAĞIZ

Yeni dönemde birçok projeye imza atacaklarını belirten Aktaş, “Tekrardan oluşturulan kadın komisyonu ile de birçok alanda faaliyetler yapacağız” dedi.

 5 BİN TL’YE YÜKSEK LİSANS

Toplantının devamında sendikal çalışmalarla ilgili bilgiler veren Sinan Aktaş, yeni eğitim öğretim yılında da kılık kıyafet eylemlerinin devam ettiğini belirterek Eğitim Bir-Sen olarak Sınav Akademi ile anlaşarak 5 bin TL karşılığında üyelere yüksek lisans yapma imkânı sunduklarını ifade etti.

 ALINAN KARARLAR

Genel yetkili sendika olarak bakanlık yetkilileriyle yaptıkları Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda alınan kararlara değinen Aktaş, “Nöbet tutan öğretmenlere en az 4 saat ders ücreti verilmesi, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle öğretmenlere becayiş hakkının verilmesi, memur ve hizmetlilerinde öğretmenlerde olduğu yer değişikliği hakkından yararlandırılması hakkının tanınması, MEB tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev dağılımının adil ve dengeli bir şekilde yapılmasının sağlanması kararı alındı” diye konuştu.

 “HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR”

Toplantının ikinci bölümünde söz alan İHH İNİYAD yetkilileri, ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesi hakkında sunum yaptılar. İlk sunumu yapan İNİYAD 2. Başkanı ve Yetimler Birimi Sorumlusu Burak Kılınç, yetimler projesinin işleyişi hakkında bilgi vererek, okul temsilcilerinin desteklerini beklediklerini ifade etti.

 BAYRAKTAR’DAN PRATİK ÖNERİLER

Son olarak söz alan İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnegöl Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Ayhan Bayraktar ise, yetim projesinin okullarda uygulanmasına dair pratik örnekler verdi.

 TÜRKİYE’DE İLK 5’TE

55 yetime bakan İnegöl Ticaret Meslek Lisesi, şu an bu projede Bursa 1’incisi ve Türkiye’nin ilk 5’e giren sayılı okullarından biri olarak dikkat çekiyor.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32