YETİMLERE SAHİP ÇIKTILAR

YETİMLERE SAHİP ÇIKTILAR

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, İnegöl İHH´nın yürüttüğü ?Her sınıfın bir yetim kardeşi var? projesine 25 yetimle destek verdi.

 

Proje gönüllüsü olan Okul Başkanı Yaren Şahin´in öncülüğünde; her sınıf birer tane yetim aldı. Bayan öğretmenler ayrı, erkek öğretmenler ayrı, okul idaresi ayrı ve okul aile birliği ayrı olarak birer yetim kardeş edindiler. Diğer öğrencilere örnek ve model olacak çalışmaya imza atan okul, gönülleri fethetti.

ALLAH´IN EMANETLERİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Katırcı;?Yetimler bizlere Allah´ın emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkmamız gerekiyor. Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu olarak tüm sınıflarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, okul aile birliği olarak yetimlere sahip çıkıyoruz. Bu emanetin sadece bizim okulla ilgili olmadığını tüm insanların bu projeye sahip çıkmalarını düşünüyorum. İHH´nın düzenlemiş olduğu bu proje; çocuklara yetimlere sahip çıkma anlayışını kazandırdı. Bunun yanı sıra çocukların yardımsever ve merhamet duygularını geliştirdi. Projeden sadece yetimler değil yardım eden çocukların da bu duyguları kazandığını düşünüyorum? dedi.

EMPATİ KURDULAR

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu olarak ?Her sınıfın bir yetim kardeşi var´ projesine destek verme ve üstlenme kararı aldıklarını aktaran Proje gönüllüsü Yaren Şahin ise; ?Çünkü İnegöl´de, Türkiye´de ve dünyada babası annesi ölmüş milyonlarca çocuk var. Biz kendimizi onların yerine koyduk. Okul harçlıklarımızı biriktirerek yetim kardeşlerimize yardım etme kararı aldık. Ben okul başkanı olarak bu projenin gönüllüsüyüm. Okulumuzda her sınıf bir yetime bakıyor. Bütün öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

FİDANLAR YETİMLERLE BÜYÜYECEK

Projeye öğrencilerin ilgisini çekmek için kampanya hazırladıklarını belirten Şahin;?Hazırladığımız kampanya kapsamında yetimlere bakan bütün sınıflara bir fidan hediye edeceğiz. O fidana sanki bir yetim kardeşe bakıyor gibi bakıp onu büyütmelerini sağlayacağız. Bunun yanı sıra her sınıfta bir pano düzenlemesi olacak. Biz onların dertleriyle dertlenmeyi öğreniyoruz? diye konuştu.

 

?YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER?

İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı ise yetimleri güldürmeye devam ettiklerini belirterek; ?Böyle örnek olabilecek bu kampanyayı en güzel şekilde sahip çıkan Nuri Pakdil İmam hatip okulumuzun başta idare olmak üzere okul aile birliğimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkür ediyorum. Dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. Ortadoğu´dan Afrika´ya, Kafkasya´dan Balkanlar´a ve Amerika´ya kadar dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle resmi rakamlara göre 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. İHH, bütün insanlığa emanet olan yetim çocukların geleceği için etkili ve planlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını başlatmıştır. Yardıma muhtaç bu çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü, sürdürülebilir, kalıcı ve çözüm odaklı sosyal çalışmalar yapılması gerekmektedir. Zira hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün binlerce çocuğu tehdit etmektedir. Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300 bin çocuğun cephelere sürüldüğü dünyamızda insanlığın kendilerini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir. Kazançlarımız yetimlere sahip çıktıkça bereketleniyor Bu hayırda büyük bir yarıştır? ifadelerini kullandı.

 

PROJELER GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR

?Her sınıfın bir yetim kardeşi var? projesi hakkında da konuşan Tatlı; ?Türkiye´deki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın, gönüllük esası çerçevesinde bu proje gerçekleşiyor. Biz de İnegöl´de okullarımızı, idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, veli ve öğrencilerimizi, bu projeye sahip çıkmaları bekliyoruz. ?Her sınıfın bir yetimi kardeşi var´ kampanyası, değerler eğitimi çerçevesinde, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinci, yardımsever, erdemli insanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu proje geleceğin iyiliksever Türkiye projesidir.  Bu kampanya ile atılacak her iyilik adımı, yetimlerimizin ve çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm olmayı hedeflemektedir. Kur´an´da yetimler ile ilgili çok sayıda ayet var.  Ve yetim temalı birçok hadisi şerif mevcuttur. Tüm okullarda ve kuran kurslarında uygulanan bir projedir. Çok mühimdir. Desteklenmesi gerekiyor. İHHİnegöl´de 75, Türkiye´de 9 bin, dünya genelinde ise 68 bin 735 tane yetime bakıyor. İnegöl halkının ve özellikle de öğrencilerimizin, bu projeye sahip çıkmalarından dolayı onur duyuyorum. Bu kampanya ile savaş, doğal, affet hastalık, yoksulluk kaza gibi sebeplere anne ve babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim sağlık gıda barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. Bu kampanya çocuklarımız için iyilik kapılarından birini aralayabilmeyi ve nerde bulursak bulunalım, iyilik yapabilmeyi vazgeçilmezimiz haline getirmeyi amaçlıyor. Çok kutsal ve anlamlı bir misyon. Tüm kurum ve vatandaşlarımızın bu misyona sahip çıkmasını arzu ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32