www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YETİMLERE DESTEK ÇAĞRISI

YETİMLERE  DESTEK ÇAĞRISI

İnegöl İHH tarafından düzenlenen Yetim Dayanışma Gecesi” ilçe halkının katılımıyla Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, dünyada UNİCEF`in kabul ettiği 200 milyon yetimin olduğuna dikkat çekerek, "Ancak biz İslami hassasiyetleri olan İHH olarak şuan sadece 62 bin civarında yetime bakabiliyoruz." diyerek, yetimlere destek çağrısında bulundu.

 Programa ekranların sevilen simalarından Necmettin Nursaçan Hocaefendi ile ilahi Sanatçısı Ammar Acarlıoğlu da katılarak destek verdi.

 İnegöl İHH tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Yetim Dayanışma Gecesi” geçtiğimiz Cuma akşamı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.  Geceye; Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, bazı milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  GÜNÜN AYDINLANMASINA YOL AÇAN KİMSELER GİBİSİNİZ”

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, Her yıl gerçekleştirmiş olduğumuz Yetim Dayanışma Günleri`nin birini daha gerçekleştiriyoruz. Bursa İHH, Yetim ve Dayanışma Günleri`ni geçen ay içerisinde gerçekleştirdi. Orada sunucu herkese sordu. Dedi ki; ‘Yağmurların yağdığı yerde mi ormanlar olur yoksa ormanların olduğu yere mi yağmur yağar?'. Sonra da cevabını verdi, ‘Ormanlar yağmuru çeker'. Yağmur olarak kastettiği sizlerdiniz. Orman olarak kastettiği ise, yetimlerdi. Yetimler vesile oldu hepimiz bu salonda bir araya geldik. Aynı cümleleri düşünürken, benim de aklıma müezzinler geldi. Hani gecenin sonsuz olduğunu bilsek acaba nasıl bir hal içerisinde oluruz? Çünkü altı ay karanlıkta kalan bölgeler var. Sabahı bekliyoruz ki, aydınlık olsa da işimize gücümüze gitsek. Sosyal yaşantımıza devam edebilsek... Ben de sanki biraz böyle bir değerlendirme içine gittim ve dedim ki; sabah namazını okuyan müezzinler, aslında biraz da sabah olacağının da müjdesini veriyorlar. İHH içerisinde çalışanları bu kategoride gördüm ve sonra o sabah namazının okunması ile birlikte icabet edenleri de, işte yetimlerin başlarını okşamak, onlara birer hami olmak için mücadele edenlere benzettim. Eğer müezzinler sabah namazlarını, ezanlarını okumasa, cemaatte namaza gelmese bile aslında, Allah yine o günün güneşini doğduracak. Öyle anladım ki, bizleri de vesile kılıyor. O anlamda da inşallah bizler böyle bir kurumda görev yaparak, sizler de yetimlere destek olarak bir nevi sabah namazının okunmasından sonra günün aydınlanmasına yol açan kimseler gibisiniz. Rabbim niyetlerinizi halis kılsın. Bundan sonraki günlerde de desteklerinizin kat be kat artarak çoğalmasını umut ediyorum. 500`e yakın yetime bizim vesilemiz ile bakılıyor. Bunların içerisinden onlarcası İnegöl'de var. Ama bu sayılar biraz önceki slaytta da gördüğünüz gibi çok da iç açıcı sayılar değil. Çünkü yeryüzünden UNİCEF`in bile kabul ettiği 200 milyon yetim varken ve bizler ancak İslami hassasiyete sahip kurumların şu anda en üst sayısında olan İHH`da bile 62 bin kadar yetime bakabiliyor. Bu sayının artması sizlerin elinde” dedi.

ÇOK FAZLA YETİM VE FAKİR VAR

Bangladeş`ten gelen El Emin, kendi ülkelerinin daha fazla yetimhaneye ihtiyacı olduğunu belirterek, Bangladeş`ten geliyorum. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Sizlerle beraber olduğum için kendimi çok iyi hissediyorum. Aslında Bangladeş küçük bir ülke ama nüfus Türkiye`den daha fazla… Bangladeş`te 175 milyon nüfus var. Yani Türkiye`den belki 100 milyon fazla. Orda 165 milyon Müslüman var. Yani Bangladeş, Türkiye gibi Müslüman bir ülke… Ama Bangladeş, Türkiye gibi zengin bir ülke değil. Orada fakir insanlar ve çok yetim var. Biliyorsunuz Bursa İHH, Bangladeş`te bir yetimhane açtı. O yüzden Bursa İHH`ya çok teşekkür ediyoruz. Ama bir tane yetimhane yeterli değil. Orada kaç yetim yaşayabilir? Çok değil. Ama Bangladeş`te yetimler ve fakirler çok fazla. Maşallah sizler çok zenginsiniz. Bangladeş'te fakirler ve yetimler sizlerden yardım istiyor. Onca yardım ettiniz, inşallah daha fazla yardım etmenizi istiyorum. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  YETİMİ ANCAK BİZ GÜLDÜREBİLİRİZ”

Dünya yetim rakamları ile ilgili bilgiler veren İnegöl İHH yöneticisi İlhan Tatlı, Hepimiz biliyoruz ki, yetim tek başına gülmüyor. Yetim kendi kendine gülmüyor, yetimi ancak biz güldürebiliriz. Eğer biz yetimleri güldürürsek, dünya güler. İHH Olarak yeryüzünde 62 bin yetime bakıyoruz. Yeryüzünde BM ve UNİCEF`in raporlarına göre resmi olarak 210 milyon yetim var. Yeryüzünde ortalama 300 milyon yetim var. Biz ne kadara bakıyoruz; sadece 62 bin. İnegöl olarak 35 farklı olmak üzere, 66 tane yerel olmak üzere 500 civarında yetime bakıyoruz. Yerel dediğimiz İnegöl” diye konuştu.

 PEYGAMBERİMİZ BİZE ROL MODELDİR

Son olarak söz alan gecenin konuşmacısı Necmettin Nursaçan ise, Nisan ayına geldik. Kutlu Doğum, sevgili Peygamberimizin dünyamıza güneş yılı itibari ile teşrif ettiği günlere geldik. Hakikaten ülkemizin içinde ve dışında çok güzel etkinlikler yapılıyor. Mesela ben önümüzdeki sabah Zürih`teki kardeşlerimize gideceğim. İzin verirseniz size elçi olurum. İnegöl`den, Bursa`dan Zürih`teki kardeşlerimize selam götürürüm inşallah. Peygamber efendimizi en güzel bir şekilde anlatan Süleyman Çelebi`nin memleketinde, sevgili Peygamberimizi anlatmak… Ne diyordu; ‘Yaratılmış cümle oldu şâdümân. Gam gidûp âlem yenîden buldu cân.Cümle zerrat-ı cihân idûb nidâ. Çağrışûben dediler kim merhabâ. Merhabâ ey âli sultân merhabâ. Merhabâ ey kân-ı irfan merhabâ. Merhabâ ey sırr-ı fürkân merhabâ. Merhabâ ey nûru râhman merhabâ. Merhabâ ey bülbül-i bâğ-ı Cemâl. Merhabâ ey âşinâ-yi Zülcelâl'. Kim demiş bunu? Cihan zerreleri demiş. Ne güzel tercüman oluyor. Peygamber gelince ne olacak? Çünkü insanlar Allah'ı bilecekler. Allah'a kul olacaklar. Allah'ın kullarına şefkat edeceler, merhamet edecekler. O yüzden de cihan zerreleri bayram yapıyor. Yani Peygamberimizi canlılar, cansızlar, ağaçlar, kurtlar, kuşlar, onların tanıdığını tanımamak bize olur mu? Nebiyi Zişan müminlerine, kendi canlarından daha sevgili, çünkü o Peygamber bize Allah'ı öğretti. Başımıza gelecekleri haber verdi. Gönül huzurunun, aile mutluluğunun yollarını gösterdi. Dünyamızı bir cennet, ahretimizi ayrı cennet haline getirdi. Gelmeseydi ne olurdu? Olmazdı kalbe iman, inmezdi arza Kur'an. Peki, öyleyse onu sevmek, bizim sevgimize onun ihtiyacı yok. Bize düşen nedir, onu tanıma, onu sevmek, onun ahlakıyla ahlaklanmak. Peygamberi Allah bize rol model olarak gösteriyor. Sahabeden biri şehit oluyor. Oğlu Beşir, babasının şahadeti münasebeti ile ağlıyor. Efendimiz o yetimin gözyaşlarınsa sahip çıkıyor, ‘Beşir arzu etmez misin, Hz Aişe annen olsun, Hz Muhammed baban olsun'. Sevgili Peygamberimizin demek ki şehide, şehit evladına sahiplenişi böyle. En şerefli ev içinde yetime ikram edilen evdir. En kötü ev ise içinde yetime ikram edilmeyen evdir” ifadelerini kullandı.

 MEKTUP BİRİNCİSİYDİ GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ OLDU

Programın ardından slogan, mektup, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 12 öğrenciye hediyeler takdim edildi. Mektup birincisi olan Dilara Arslan, kendisine verilen altın ödülünü ise İHH'ya bağışlayarak katılımcıları duygulandırdı.

 Programın sonunda ise İlahi Sanatçısı Ammar Acarlıoğlu sahne aldı. Acarlıoğlu seslendirdiği eserlerle geceye renk kattı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00