Yetiştiricilere Destek Müjdesi

Yetiştiricilere Destek Müjdesi

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Resmi gazetede yayınlanan hayvancılık desteklemeleri hakkındaki uygulama tebliğinin ardından bütün yetiştiricilere farklı konularda destekleme sağlanacağını belirtti.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?Bakanlığımız 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü itibariyle Hayvancılık desteklemeleri hakkındaki uygulama tebliğini yayınlayarak yürürlüğe koymuştur. Bu kapsamda hayvancılık dâhilinde olan bütün yetiştiricilere farklı konularda destekleme sağlayacaktır. Bunların ana başlıkları; buzağı desteklemesi, anaç manda desteklemesi, malak desteklemesi, anaç koyun-keçi desteklemesi, çiğ süt desteklemesi, arılı kovan desteklemesi, damızlık ana arı üretimi desteklemesi, ipek böcekçiliği desteklemesi ve benzeri birçok destekleme hakkında tebliğ yayınlanmıştır. Bu kapsamda 2017 yılının desteklemeleriyle ilgili çalışmalar başlayacaktır. Farklı ürünlere müracaat etmek isteyen çiftçilerimiz bununla ilgili İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelinde bilgi alabilirler. İlerleyen günlerde bizlerde resmi yazışmalarla muhtarlıklara bu konularla ilgili bilgileri vereceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun? dedi.

HAYVAN SAYISI ARTMAYA BAŞLADI

Üreticilerin çoğunluğunun desteklemelere müracaat ettiğini ifade eden Ekren, ?Desteklemelere ilgi yeni üretime başlayanlarla, üretimi bırakanlar arasında doğru orantılı. Ama eskiye nazaran hayvan sayısı biraz azaldı. Üretim yapan çiftçimizin desteklemelere başvuruları her geçen gün artıyor. Kendilerini ilgilendiren desteklemelerden üreticilerimiz yararlanıyor? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07