www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yetki belgesinde süre uzatıldı

Yetki belgesinde süre uzatıldı

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresinde uzatmaya gidildiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığının taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete´de yayımlandı. Yönetmelik, taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.  Buna göre, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden tacir ile esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için alması gereken yetki belgesinde süre 31 Ağustos 2020´ye kadar uzatıldı.

EMLAKÇILIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Yönetmeliğin, 5 Aralık 2019´dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiğini belirten Melih Uçaravcı, ?Artık cezai işlemler ve yapılması gereken sözleşmelerin hepsinin faaliyete girdiğini belirtmek istiyorum. Bu etapta yasanın ilk yayınlandığından önce emlak sektörü ünde bulunan meslektaşlarımızı kapsayan yetki belge alması sürecinde ki müktesep hakkın uzatılmasıdır. Yani demek oluyor ki oda kaydı ve vergi dairesi açılışı 05.06.2018 öncesinde olan ofislere bir hak tanındı. Biz İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği olarak meslektaşlarımızın hepsini bilgilendirdik ve çoğu meslektaşımız bu belgeyi elde etti. Bu süreçte bizlerin uyarılarını dikkate alan bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık emlakçılık eskisi gibi olmayacak? ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00