www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YIKILAN KÖPRÜ 30 GÜNDE TAMAMLANDI

YIKILAN KÖPRÜ 30 GÜNDE TAMAMLANDI

17 Haziran tarihinde aşırı yağmurların ardından Tüfekçikonak köyünde iki mahalleyi birbirine bağlayan köprü yıkılmış, sel suları Tüfekçikonak ve Osmaniye köyünde yaklaşık 1 milyon TL’ye yakın zarara yol açmıştı. 60 işgününde tamamlanması beklenen kö

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tüfekçikonak köyüne ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde inceledi.

Köprünün Maliyeti 100 Bin Tl

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 17 Haziran tarihindeki sel felaketinde köprünün yıkıldığını aktararak, “Bundan 1 ay önce bir Cuma akşamı sel felaketinin olduğu köyümüzde, yukarıdaki mahalle ile irtibatı sağlayan köprümüz yıkılmıştı. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi de tahribata uğramıştı. Bir sonraki gün İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Meclis Üyelerimiz ile birlikte gelmiş ve keşif yapılmasını ve bir an önce bu durumun iyileştirilmesi konusunda müracaatta bulunduk. Eksik olmasınlar, bize 60 gün gibi bir süre vermelerine rağmen bugün 30.gün. Köprü inşa edildi. Köprünün maliyeti 100 bin TL’dir. Böylece iki mahalle arasındaki iletişim sağlayabilir hale geldi. Her ne kadar kanalizasyonda ufak bir sorun olsa da o sorun da yarın ya da öbür gün hallolacağı konusunda söz aldık.” dedi.

Dere Yataklarının İyileştirilmesi Çalışmalarımız Var

Şahin, AK Parti hükümeti ve teşkilatı olarak sorunlara anında çözümler bulabilmek için tüm teşkilatla çalıştıklarını aktararak, “Allah bir daha afetler göstermesin. Olduğu zamanda çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmanın bedelini İl Özel İdaresi kaynaklarından karşıladık ama bu bir afet olduğu için Başbakanlık Afet Koordinasyon Kuruluna da Bursa Teşkilatı vasıtasıyla yazdığımız yazı ile buraya harcanacak kaynakları İl Özel İdareye transferi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında dere yataklarının iyileştirilmesi çalışmalarımız var. Eylül ayında yukarıdaki dere yatağının genişletilmesi için DSİ tarafından çalışma yapılacak.” dedi.

Şahin, konuşmasının sonunda İnegöl Belediyesinde verdiği destekten dolayı da teşekkür etti. Köy Muhtarı Hüseyin Ordu da köprünün kısa sürede tamamlanmasını sağlayan İl Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’e teşekkür etti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00