www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YIL BOYU KURBAN BEREKETİ

YIL BOYU KURBAN BEREKETİ

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, 2006 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılay’ının bu yılki kampanyasında hayırseverlere ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ sloganı ile seslenec

 

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, dün saat 13.00’da Kızılay Derneği İnegöl Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Arıyürek, Kızılay’ın kurban bayramı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılayı’nın artık geleneksel hale getirdiği vekâletle kurban kesim kampanyasını 2013 yılında da devam ettirdiğini ifade eden Arıyürek, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracaklar. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

AMACINA VE KURALINA UYGUN

Türk Kızılay’ının Kurban’da Kızılay Modeli sayesinde hayırseverlerin Kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getireceğini belirterek konuşmasını sürdüren Arıyürek, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalara vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslâmi şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek” diye konuştu.

KONSERVELER YIL BOYU İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ve kavurma konservelerinin Kızılay Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade eden Gündoğdu Arıyürek, “Türk Kızılay’ı İnegöl Şubesi de Genel Merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini, kendi bölgesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine, yılın belirli dönemlerinde gerçekleştireceği dağıtımlara ulaştıracak” dedi.

İYİLİKTE SINIR TANIMAYACAK

Gündoğdu Arıyürek, Türk Kızılay’ının iyilikte sınır tanımadığına da vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl düzenlenecek kampanyada vatandaşlarımız yurt içinde Et ve Süt Kurumu Kombinaları’nda Kurban kesimleri yaptırabileceği gibi, yurt dışında da Afrika, Asya ve Balkan ülkelerinde kurban kesim vecibelerini yerine getirtebileceklerdir. Yurt içi kesimlerinden elde edilen etlerin tamamı önceki yıllarda olduğu gibi konserve yaptırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır. Yurt dışında ise kesim ve dağıtımlar Kızılay Ekiplerince yapılacaktır.”

BAĞIŞÇILARIN GÖNLÜ RAHAT OLACAK

Kurban döneminin ardından Kızılay’ın her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD göndereceğini de dile getiren Arıyürek, “Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresimizi kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19