https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

YILBAŞINDA FETİH ÇOŞKUSU

YILBAŞINDA FETİH ÇOŞKUSU

İçkilerin su gibi aktığı, milyonların televizyon başında çerez yiyip şarkı dinlediği saatlerde, Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Mekke’nin Fethi’ni kutladı. Mekke’nin Fethi’nin anlatıldığı gece skeçler, ezgiler, Kur’a

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, 31 Aralık Mekke’nin Fethi dolayısı ile bir önceki akşam saat 19.45’te İmam Hatip Lisesi konferans salonunda bir program gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen programda Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, AGD İnegöl Yönetimi, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yardımcıları Sadık Kaya, Zafer Gürler, İnegöl Anadolu İmam hatip Lisesi öğretmenleri, İznik İmam Hatip Lisesi’nden katılan misafir öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ, ŞUUR VE İSTİKAMETİN ADRESİDİR

Mekke’nin Fethi ve AGD’nin tanıtım sinevizyonları ile başlayan program, AGD öğrencilerinden Fatih Yıldız’ın Kuran okumasıyla devam etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından bir açılış konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Teşkilat Başkanı Sabit Kaçmaz, “ Anadolu Gençlik Derneği; ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ inancıyla bütün insanlığın yararına hayrı ikame etmek, iyi, doğru faydalı ve adil olanı hakim kılmak için, yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya hedefine uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, imanlı ve ahlaklı, ana-babasına ‘öf’ bile demeyen nesillerin yetişmesi için çalışan bir teşkilattır. Anadolu Gençlik Derneği, şuur ve istikametin adresidir. Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alması hakkını temel ve vazgeçilmez haklar olarak kabul ediyoruz. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

UYUŞTURUCU HABERLERİ GÖRDÜKÇE İÇİMİZ SIZLIYOR

‘Yaşadığımız toplumda yaşananları gördükçe sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu daha iyi idrak ediyoruz’ diyerek sözlerine devam eden Başkan Sabit Kaçmaz, “Daha birkaç gün öncesinde yerel basınımızda çıkan uyuşturucu kullanımıyla ilgili haberleri gördükçe içimiz sızlıyor. Uyuşturucu kullanımının ortaöğretim yaşlarına kadar inmesini bilmek uykularımızı kaçırıyor. Bu gençlerimize niye ulaşamadık, niye ellerinden tutamadık, düştükleri bu bataktan nasıl çekip alabiliriz düşüncesi ile dertleniyoruz. Mevcut eğitim sistemi maalesef maneviyattan uzak maddiyatçı nesiller yetiştiriyor. Bunun sonucunda da hiç görmeyi arzu etmediğimiz bu tablolarla karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

PROGRAMIN EN GÜZEL YANI ÖĞRENCİLERİN HAZIRLAMASI

Anadolu Gençlik Derneğinin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programının bu yıl da 81 şubede ve 600 kadar noktada icra edildiğini belirten Kaçmaz, “Bu akşam icra ettiğimiz programın en güzel yanı programın tamamını öğrenci kardeşlerimizin hazırlayıp sunmasıdır. Yaşıtları dışarıda çeşitli günahlar içerisinde yüzerken onlar Anadolu Gençlik Derneğimizin verdiği şuurla böylesi anlamlı bir gecede böylesine anlamlı bir programı icra ediyorlar. Programın hazırlanması safhasında yoğun çalışmalarından dolayı Şafi Kaygusuz kardeşime, lise ve ortaöğretim komisyonumuzda görevli tüm öğrenci kardeşlerimize, bizlere güvenerek en değerli varlıkları evlatlarını emanet eden anne-babalara ve katılımlarınızla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve itaatsizliklere bir cevaptır. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır” diye konuştu.

 

AGD DÜNYAYA YÖN VERECEK GENÇLERİ HARMANLIYOR

Okullarda ayet-hadis çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kaçmaz, “Okul derslerine destek amacı ile etüt çalışmalarımız var. Bayanlara yönelik hafızlık kursumuz ve kreş çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs veriyoruz. İlçemizde üniversite okuyan öğrencilere barınma sağlıyoruz. Yine aynı şekilde faaliyetlerimizde bulunmuş ve üniversite kazanıp ülkemizin değişik yerlerine gitmiş kardeşlerimize barınma ve burs desteği veriyoruz. Onların okullarını bitirip meslek sahibi olmaları en az aileleri gibi bizleri de gururlandırıyor. Salon programlarımızla birlikte bilgilendirme amaçlı afiş, pankart, halk otobüsü giydirme faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harman olduğu yerdir. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendisinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gece burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun” dedi.

Konuşmaların ardından program; AGD öğrencilerinden Enes BAL’ın Mekke’nin Fethi anlatımı, skeçler, ezgiler,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan şiirler ile son buldu.



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38