www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yıllar Sonra Köylerini Ziyaret Ettiler

Yıllar Sonra Köylerini Ziyaret Ettiler

14 Kasım 1944´te Orta Asya´ya sürgün edilen ve günümüzde Kazakistan´da yaşayan bir grup Ahıskalı vatan Ahıska´daki köylerini yıllar sonra ziyaret etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği, Dünya Ahıska Türkleri Birliği´nin (DATÜB) katkısı ve organizasyonuyla Gürcistan´ın Ahıska Bölgesi´ne gezi düzenlendi.

 

11 - 16 Haziran 2019 tarihleri arasi düzenlenen geziye, Kazakistan Ahıska Türk Milli Merkezi´nde 15 - 20 yıldan fazla görev yapan ve şimdiye kadar vatan Ahıska´yı görme fırsatı bulamayan orta yaşlı, ihtiyar ve dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan 45 Ahıskalı katıldı.

 

DATÜB Genel Başkan Yardımcısı Sadyr Eibov başkanlığındaki heyete DATÜB Gürcistan Temsilcisi ve DATÜB Başkan Yardımcısı İsmail Ahmedov eşlik etti.

 

İlk gün Ahıska Kalesi´ni, Ahmediye Camisini ziyaret ederek burada dualar okuyan Ahıskalılar, ardından doğdukları köyleri ziyaret ederek, Gürcü kökenli eski köylüleriyle hasret giderdi.

 

Vatan özlemiyle Ahıska´yı ziyaret eden Ahıskalılar, 75 yıl sonra ilk kez ayak bastıkları topraklarında hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı.

 

Ahıskalı Türkler, ziyaret ettikleri her köyde sıcak tavırlarla karşılandı. Kazakistan´dan Ahıska´yı ziyarete gelen heyette yer alan Türk Birliği dergisi ve Ahıska Gazetesi Baş Editörü Rövşan Mammadoğlu, Ahıska´da yaşayan aileler ile görüşerek onların sorunlarını dinledi, istişarede bulundu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36