YILLARIN ÇİLESİ BİTİYOR

YILLARIN ÇİLESİ BİTİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Gemlik karayolu üzerinde en sıkıntılı bölgelerden biri olan Dürdane, Selçukgazi, Karabalçık ve Seçköy´ün ana yola bağlandığı noktaya da bir kavşak kazandırıyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karayolları ile birlikte proje çalışmalarına devam ettiklerini, projenin karayolları tarafından onaylanmasının ardından da ihaleye çıkıp, çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Bursa´da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla yatırım bütçesinin yüzde 70´ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ana yollarda da trafik soruna köklü çözümler getiriyor. İstanbul Caddesi Beşyol mevkiine yapılacak kavşak projesinde ihale aşaması devam ederken, Bursa ? Gemlik karayolunun en kritik noktalarından biri olan Dürdane rampasında da trafiğe nefes aldıracak kavşak projesi için düğmeye basıldı. Dürdane, Selçukgazi, Karabalçık ve Seçköy´ün ana yola çıkış noktası olan, çiftçilerin tarlarına ulaşmak amacıyla traktörleriyle ana yola çıktıkları ve geçmişte de çok sayıda trafik kazanın yaşandığı bölge için kavşak projesi hazırlanıyor. Karayolları´nın sorumluluk sahasında bulunan bölgede sorunun bir an çözümü için devreye giren Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile birlikte proje çalışmalarına başladı. Hazırlanacak projenin Karayolları tarafından da onaylanması halinde inşaata hemen başlanacak.

BUTTİM BENZERİ BİR KAVŞAK

Beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten ile birlikte kavşağın yapılacağı Dürdane rampasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle tarlalarına ulaşmak için ana yolu kullanmak zorunda bölge çiftçinin yıllardır talep ettiği bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Ana yol üzerinde trafiğin seri aktığını, bu nedenle traktörlerle karşıdan karşıya geçmenin büyük bir risk oluşturduğunu ifade eden Başkan Altepe, ?Bu bölgede de geçişte sık sık kazalar yaşanıyordu. Dürdane, Selçukgazi, Karabalçık ve Seçköy Mahalleri bu yolu yoğun olarak kullanıyor. Artık ana yollarda sola dönüşler zor. Bu noktada trafik hızlı akıyor. Bu sorunu çözmek için Karayolları ile işbirliği halinde çalışmalara başladık. Çünkü bölge Karayolları´nın sorumluluğunda. Hazırlayacağımız projeye Karayolları´ndan da onay alıp, ihaleye çıkacağız. Üst geçitle yolu karşıya geçirip, içeride bir kavşakla dönüşleri sağlamış olacağız. Burada da BUTTİM´dekine benzer bir kavşak çalışması yapmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07