www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yılmaz; Öğretmenler Değersizleştirildi

Yılmaz; Öğretmenler Değersizleştirildi

Öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla bir basın bildirisi yayımlayan Türk-Eğitim Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Hasan Hüseyin Yılmaz, Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyeceklerini ifade ederek, &#

Öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla Türk-Eğitim Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Hasan Hüseyin Yılmaz, yazılı basın açıklaması yayımladı.

 

Hasan Hüseyin Yılmaz, öğretmenlerin sözlü veya fiziksel saldırıya uğradığını belirterek, “Son günlerde öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdi. Nerdeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı atıyor.” dedi.

 

Bakan ne zaman personeli ile kucaklaşacak?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e seslenen Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer ne zaman makam odasından dışarı çıkacak, kendi personeli ile kucaklaşacak ve onları sahiplenecektir? Bakan Dinçer ne zaman bu konuda önlem alınması için Bakanlığın üst seviyede allarıma geçirecektir.” dedi.

 

Öğretmenler değersizleştirildi

Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyeceklerini kaydeden Yılmaz, “Öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de; öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler, onları küçümseyip, hor görenler okullarda öğretmenlere yönelik uygulanan şiddetin bir numara sorumlularıdırlar.” şeklinde konuştu.

 

Dizi karakterleri öğrencileri şiddete yöneltiyor

Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersizliğine değinen Yılmaz, “Okullarda güvenlik, nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışmaktadır. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filimler de öğrencileri şiddete yöneltmektedir.” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00