www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

YILSONUNA HAZIR

YILSONUNA HAZIR

Temeli 2012 yılında atılan ve yüklenici firmaların iflas etmesi nedeniyle inşaatı 2 kez yarım kalan İnegöl Diş Hastanesi, 20 Temmuz´da Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yeniden ihale edildi.

 

TEKNİK CİHAZLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ HAZIR

Hastane için gerekli olan tıbbi ve elektronik malzemelerin hazır olduğunu da bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni hastanede ünite sayısının 50´ye çıkacağını belirterek, Sağlık Bakanlığı´nın yeni hastane için gerekli olan 24 üniteyi ilçeye gönderdiğini söyledi. Şahin, ayrıca 40 tane diş taşı temizliği için kavitron cihazı 20 tane de dolgu için anolganitor cihazının yine Bakanlık tarafından ilçeye gönderildiğini ifade ederek, ?Üst üste yaşanan şansızlıklar nedeniyle tamamlanması geciken İnegöl Diş Hastanesi´nde kullanılacak teknik cihazların büyük bölümü hazır durumda, inşaat biter bitmez hizmet başlayacak? şeklinde konuştu.

HİZMETTEKİ BİNAYA EK BÖLÜM YAPILIYOR

Milletvekili Hüseyin Şahin, Kemalpaşa Mahallesi´nde hizmet veren mevcut hastanedeki yer sıkışıklığını giderilmesi içinde 10 ünitelik ek bölüm yapılmaya başladığını da söyledi. Uludağ Üniversitesi´nden sağlanan alanda yapımına başlanan ek bölümün kısa sürede tamamlanacağını belirten Şahin, ?Böylece yeni bina tamamlanana kadar hastalara daha ferah bir ortamda sağlık hizmeti verilecek? dedi. Mevcut hastaneye 4 yeni diş hekiminin atandığı bilgisini de veren Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni hekimlerle birlikte hizmet veren diş hekimi sayısının 32´ye çıktığını kaydetti.

SAĞLIKTA DEVRİM NİTELİĞİNDE HİZMETLER

AK Parti iktidarları döneminde sağlık alanında çok önemli gelişmeler yaşandığını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, bu süre içinde Bursa ve ilçelerindeki yeni hastaneler yapıldığını ve bir kısmının inşaatlarını devam ettiğini söyledi. Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Keles, Karacabey, Mudanya ve İznik ilçelerindeki devlet hastaneleri, Bursa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Nilüfer Diş Hastanesi´nin yapıldığını söyledi. Şahin, Gemlik ve Orhangazi´deki hastane inşaatlarının devam ettiğini, 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi´nin bu yılın Mart ayında temelinin atıldığını, Şevket Yılmaz Hastanesi´nin bahçesinde Kalp Damar Hastanesi yapıldığını vurguladı.

İŞADAMI DESTEĞİYLE YENİ HİZMETLER YAPILACAK

Kestel´de İşadamı Faruk Kahraman ve Çekirge´de de İşadamı Celal Sönmez´in maddi katkılarıyla yeni hastanelerin yapılacağını da hatırlatan Milletvekili Şahin, ?Bu vesileyle her iki işadamımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Halkımız ve işadamlarımızın da desteğiyle AK Parti iktidarları döneminde Bursa ve Türkiye sağlık alanında büyük bir değişim yaşadı ve bu değişim sürüyor. Halkımıza hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87