www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YKS Heyecanı Son Buldu

YKS Heyecanı Son Buldu

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı son buldu. İnegöl´de YKS´ye 7 bin 482 öğrenci katılım gösterdi.

Türkiye´de milyonlarca öğrenci 30 Haziran - 1 Temmuz günlerinde yapılan YKS´de başarılı olabilmek için mücadele verdi. 1 dakika bile geç kalan sınav yerine alınmayınca büyük üzüntü yaşandı. Okulların çevresinde bekleyen aileler ise, sınav boyunca dua etti.YKS´den önce üniversite adayları üniversite sınavına YGS ve LYS olmak üzere iki sınavla girebiliyordu. Yeni sistemle; YGS ve LYS yerini YKS´ye bıraktı. Genel hatlarıyla YKS´nin iki aşaması; TYT ve AYT; YGS ve LYS´yi karşılıyor.

KUYRUKLAR OLUŞTU

Saat 10.15´de başlayan sınava 15 dakika kala öğrenciler sınav salonlarına alındı. sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler, emniyet ekiplerinin sınav kurallarını sağlaması amacıyla arama yapmasının ardından salonlara alındılar.

Bazı adaylar sınav binasına saniyeler kala koşarak girerken, bazıları ise 1 dakikayla sınavı kıl payı kaçırdı. 10.01´i geçtiğinde sınav merkezlerinin kapıları kapandı.Geç kalan adaylar kapıların kapanmasıylabu duruma tepki gösterdiler.

DUA ETTİLER

Çocukları sınava giren aileler ise sınav merkezleri önünde dua ederek, manevi destek sağladılar.

ÖSYM İnegöl Sınav Koordinatörü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, YKS´nin başarıyla sona erdiğini belirtti.

 

7 BİN 482 ADAY TER DÖKECEK

Sınavdan bahseden Canbolat, ?İnegöl ilçemizde sınava 7 bin 482 adayın katılacağı sayı var. Bunlardan üçü özel (engelli) aday. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere 2 gün sürece sınavlarda yayınlanan sınav kuralları geçerli oldu. tabi bazı adaylar sınavlara geç geldikleri için sınav merkezlerine giremediler? dedi.

 

25 OKULDA YAPILACAK

Sınavların 25 sınav merkezinde yapıldığını aktara Canbolat, ?465 salonda bin 100 eğitim görevlisi görev alacak. İlçemizdeki sınav merkezlerinde Emniyet ekiplerimiz de gerekli güvenliğin ve sessiz ortamın sağlanması için destek verdiler? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00