www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yozgatlılardan Şehitlere Mevlid-i Şerit

Yozgatlılardan Şehitlere Mevlid-i Şerit

İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ´Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen Halil İbrahim Aygül ve İnegöllü şehitlerimiz için mevlid-i şerif düzenlendi.

İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği binasında düzenlenen mevlid-i şerif programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ile Şehit düşen Halil İbrahim Aygül´ün babası Mustafa Aygül ile Bingöl´ün Genç İlçesi kırsalında PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Gençer´in babası İsmail Gençer ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Vekili İsmail Yıldırım´ın şehitler için duasının ardından konuşan Kaymakam Ali Akça, Mehmet Akif´in ?Çanakkale Şehitlerine? şiirini okuyarak ?Aziz şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu aziz şehitlerimiz bir hilal, vatan uğruna hakka yürümüşlerdir. Tıpkı Çanakkale´de olduğu gibi ve tıpkı 15 Temmuz´da olduğu gibi. Allah onlardan razı olsun, rahmet eylesin. Dünde şehitlerimiz vardı. Allah onların yakınlarına da sabırlar versin. Bu Şehitlerimiz hakka yürümüşlerdir, dikkat edin ölmüşlerdir demiyorum. Çünkü bizleri yaratan Allah, yüce kitabımız kuran-ı kerimde bizlere bunu çok açık bir şekilde ifade etmiştir; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar hayattadır lakin siz şuurunda değilsiniz. Bizi yaratan böyle buyurduysa onlar hayattadırlar, fakat biz idrak edemiyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Şehitlerimiz bu memleketin gönlünde taht kurmuşlardır. Ne mutlu onlara kutlu bir yolculuğa çıktılar. Ne mutlu onların ailelerine? O şehitlik ve gazilik makamı var ya bu toprakların sigortasıdır. Aziz şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak, onların acılarını paylaşmak bizler üzerinde bir görevdir? dedi.

Kuran-ı kerimden ayetlerin okunmasının ardından katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19