www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yükselen faizler daralma yaşatıyor

Yükselen faizler daralma yaşatıyor

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, inşaat sektöründe yaşanan daralmanın en önemli nedeninin faizlerde yaşanan yükselmeler olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, ?Bir süredir ülkemizin ekonomik anlamda gündem maddelerinden biri de inşaat sektöründe yaşanan daralmadır. Farklı birçok etkenden dolayı yaşanan daralmanın en önemli nedeni faizlerdeki yaşanan yükselmelerdir. Faizlerin makul seviyelerde olduğu dönemlerde piyasanın hareketli olması sektörün direkt ya da dolaylı yönde içerisinde olanlara ciddi oranla etkisi olmaktadır? dedi.

 

İNEGÖL YÜZDE 3,7 BÜYÜDÜ

?Türkiye´nin genel rakamları ile İnegöl´ü karşılaştırdığımızda dönemsel olarak büyüme farklılıkları olmakla birlikte senelik toplam satışlarda İnegöl yüzde 3,7 büyürken, ülke genelindeki toplam büyüme yüzde 5 seviyelerinde gerçekleşmiştir? diyerek konuşmasını sürdüren Şehitoğlu, ?Aynı zamanda geçmiş yılların geçmiş yılın ilk üç aylık satış rakamlarını değerlendirdiğimizde İnegöl´deki satışlar yüzde 7,5 küçülme yaşarken ülke genelinde bu rakam yüzde 6,7 rakamlarında kalmıştır. Tabi ki genel grafik değerlendirmelerine bakıldığında yaz ayları ile birlikte yukarı yönlü bir iyileşme olacaktır. Bu noktada sektörümüzde toparlanmanın hızlanması için başta faiz olmak üzere KDV iade sürelerinin hızlanması gibi desteklemeler ihtiyaç olacaktır. Bu desteklerle birlikte sektörde yaşanan arz yönlü yığılmaların önlenmesi için inşaat sektörünün yapısal düzenlemelere ihtiyacı vardır? ifadelerini kullandı.

 

Şehitoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Diğer taraftan İnegöl´deki sektör büyümesinin geçmiş yıllarda Türkiye ortalamasının altında kalmasını da değerlendirmek gerekmektedir. Bir ticari merkez olarak nitelendirdiğimiz İnegöl´ümüzde gelişim alanları yaratarak büyümeyi Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmamız gerekmektedir. Bu gelişim alanları sadece imar olarak yorumlanmamalıdır. Farklı sektörlerin şehrimize kazandırılması, İnegöl´de bir teknik üniversitenin İnegöl´e kazandırılması şehrin sanayi kolları, yatırım ve sosyal açılardan Türkiye ortalamasının üzerinde büyümesini sağlayacaktır.?

 

Haber ve Fotoğraf: M.Salih KAYGUSUZ 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71