YÜKSELİŞİN SORUMLUSU MUHALEFET

YÜKSELİŞİN SORUMLUSU MUHALEFET

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, AK Parti´nin yükselişinin altında MHP, HDP ve Saadet desteğinin yattığını öne sürdü.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Engin Başar, 1 Kasım Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

 

?BİZ PROJELERİMİZLE KAZANAN BİR PARTİYİZ?

Seçimlerin bir demokrasi yarışı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, ?Bizler 90 yıllık bir partiyiz. Demokrasinin beşiğiyiz. Bu seçimlerin ülkemizde sükûnet içinde geçmesi bizi mutlu etti. Elbette ki seçimlerde kazanan ve kaybeden olacak. Mutlaka kazanan taraf olmak isterdik. Ama sonuçta biz projelerimizle kazanan bir partiyiz. Çünkü 7 Haziran´da projeleri olmayan partiler, 1 Kasım´da bizim projelerimizi takip ettiler. Biz projelerle kazanan bir partiyiz. O yönden mutluyum. Umarım projelerimizi uygularlar. Bizler bunun takipçisi olacağız? dedi.

 

?KORKU NEDENİYLE OY KAYMASI TEHLİKELİ BİR ŞEYDİR?

1 Kasım seçimleri öncesinde, 7 Haziran sonrası yaşanan olayların, ölümlerin korkusu nedeniyle oy kaymaları olmasından korku duyduğunu belirten Başar, ?Eğer korku nedeniyle oy kayması olduysa, bu tehlikeli bir şeydir. Umarım bundan değildir. 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP´nin her şeye hayır demesi, uyumsuz bir tablo çıkarması, hiç kimseye uymaması, ne CHP´yle, ne AK Partiyle, zaten HDP´yi tamamen karşısına almıştı. Sahada MHP tabanından CHP´ye oy vereceğiz diyenleri çok gördük ve duyduk. Ama sonuçlar bunu göstermedi. Seçimlerde şu da kanıtlanmış oldu; CHP´ye hep HDP´yi barajı siz aşırdınız denildi. Barajı kimin aşırdığı, kiminle ortak olduğu ortaya çıktı. Demek ki, barajı biz aşırmadık. Barajı aşıran; AK Parti. Şuan HDP ile AK Parti al takke ver külah yaptılar. İkisinin toplam sandalye sayıları anayasayı değiştirmeye yetiyor. Bakalım bundan sonra ne olacak? Seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Sonuçlar ne olursa olsun ülkemiz için hayırlı olsun. Hani diyorlar ya onlar konuşur biz yaparız. Seçim sonrasında söylediklerini inşallah yaparlar. Biz takipçisi olacağız?şeklinde konuştu.

 

?OYUMUZU KORUDUK?

İnegöl´de çok az bir oy kaybıyla yerlerini koruduklarını belirten Başar, ?Burada da HDP´den ve MHP´den AK Parti´ye oy gitmesiyle oy patlaması oldu. Burada bizden 500 oydan bile az bir kaybımız oldu. Bu anlam da bizler İnegöl´de oyumuzu koruduk. AK Parti´nin yükselmesinde MHP´nin desteği yüzde 100. Sadece Genel Başkanlarının uyumsuz tablosu bunda etkili oldu. Kendi içlerinde bazı arkadaşlarını listeye almamaları da etkili oldu. Vatandaş bu sefer öyle olmaz, böyle olur dedi. İkincisi ise Saadet demek ki alanda yok, göstermelik var. Saadetin de oylarının AK Parti´ye kayması bu sonucu doğurdu. 7 Haziran sonrasında HDP´nin İnegöl´deki oylarının yarısı tekrar AK Parti´ye geçti. İnegöl´de bile HDP´nin barajı aşmasında sorumlusu AK Parti´dir. Bizi hep bununla lanse ettiler. Ama sonuç ortaya çıktı? dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07