www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yunus Emre Şiirleriyle Anıldı

Yunus Emre Şiirleriyle Anıldı

İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Haftası dolayısıyla Tiyatro ve Seslendirme Sanatçısı Semih Sergen´i İnegöllülerle buluşturdu.

Müze Konferans salonunda gerçekleşen gönül dostu Yunus Emre´nin hayatından ve şiirlerinden kesitler sunulduğu şiir ve duygu dolu geceye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın yanı sıra çok sayıda İnegöllü katıldı. Program, Semih Sergen´in Yunus´un hayatından kesitler sunması ile başladı.

 

?MANEVİ BİR YOLA GİRMEM İLE DÜNYAYA BAKIŞIM DEĞİŞTİ?

Tasavvufa merakının Mevlana´yı tanıdıktan sonra başladığını belirten Sergen, ?Bu alana yoğunlaşan üstatlarla tanıştıktan sonra Mevleviliği daha iyi anlamaya ve Mevleviliğin ölçülerini daha iyi idrak etmeye başladım. Manevi bir yola girmem ile dünyaya bakışım değişti. Bu topraklardan beslenen o dönemin gönül erenlerinin seslerine kulak vermeye başlayınca maddi âlem ile yetinilmeyeceğini anlayarak, insanın gönlüne hitap eden sesin geldiği yönde hayata farklı bir pencereden bakmaya başladım? dedi.

 

DÜNYAYA YUNUS´UN GÖZLERİYLE BAKMALI

 

?Bu topraklardan beslenen dizileriyle bizi farklı noktalara götüren o gönül insanına selam olsun? diyerek konuşmasına devam eden Sergen; ?Yunus Emre´yi anlamak; bütün yaratılmışı eşit gören, iyiliği emredip kötülükten sakındıran değerlerimizi anlamakla eşdeğerdedir. Yunus Emre´nin eserlerinden yola çıkmak, onu ondan dinlemek bunun için de onu anlamak değerlerimizin, kültürümüzün geleceğe taşınmasında hayati önem taşımaktadır. 8 asır önce kılıç seslerinin arasından yükselen Yunus´un sesi; insanlığı sevgiye ve gönül gözüyle bakmaya davet etmiştir. ?Gönül gözü görmeyince bu baş gözü görmeyecektir´ diyen Yunus´un gözleriyle dünyaya bakabilmek çok önemlidir? şeklinde konuştu.

 

Programda izleyicilerle soru cevap kısmının ardından Semih Sergen, kendi yaşamından kesitler sunarak renklendirdiği konuşmasında Yunus Emre´nin mana yüklü birbirinden güzel şiirlerini de İnegöllülerle paylaştı.

 

SAYFALARA SIĞMAZ

Semih Sergen´in eşsiz sunumu ve Yunus Emre´ye ait birbirinden güzel şiirleri seslendirdiği program sonrası konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise; ?Yunus Emre´yi sayfalara sığdırmak kolay değil. Semih bey bu gece gönül dostu Yunus´u anlatırken bizleri öyle bir aldı götürdü ki, sesinin dinginliği, sakinliği, rahat tavırları, ses tonu ve hitabeti o kadar güçlü ki bizleri bu manada etkilemeyi başardı. Hocamızın ağzınıza ve yüreğine sağlık diyorum. Ayrıca değerli sanatçımız Semih Sergen gün içerisinde İnegöl Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde öğrenciler ile bir araya gelerek çağlar öncesinden gelen Yunus´un sesini gençlere doyumsuz bir şekilde sundu? diye konuştu.

 

GELEMEYENLER ÇOK ŞEY KAÇIRDILAR

Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Belediye olarak her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmaktayız. İlçe halkımızı alanında uzman hocalarımızla buluşturmaya gayret ediyoruz. Bu akşam Semih Bey´i dinlemeye gelemeyenler çok şey kaçırdılar diye düşünüyorum. Son olarak böyle güzel geceler de yine buluşmak temennisiyle, saygılarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 

Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Semih Sergen´e İnegöl´ü hatırlatacak bir çini takdim etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25