YURT İNŞAATINDA KAZMA VURULDU

YURT İNŞAATINDA KAZMA VURULDU

İnegöl Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde yapılması planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu için kazma vuruldu. Dün inşaat çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yurdun 2015 Ocak ayında bitirilmesinin planlandığını söyledi.

İnegöl’de geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak yaşanan bazı aksaklıklar nedeni ile bu yıla sarkan 500 kişilik öğrenci yurdunun inşaat çalışmaları başladı. İnegöl Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde yükselecek olan yurt binasını dün AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr. Hükmet Sami Yıldırımhan yerinde inceledi.

 

GELECEK SEZONA YETİŞTİRİLECEK

İnşaat alanındaki inceleme sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, inşaat çalışmalarına başlanılan 500 kişilik öğrenci yurdunun gelecek eğitim sezonuna yetiştirmek istendiğini belirterek, “İnegöl’ümüze çok önemli güzel bir hizmeti daha Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla İnegöl Meslek Yüksek Okulumuz ve İşletme Fakültemizin öğrencilerinin konaklaması için 500 kişilik öğrenci yurdunu inşallah gelecek eğitim sezonuna yetiştirmek üzere inşaatı başlamış durumda. Böyle güzel bir işe vesile olmaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Çünkü şuanda İnegöl Meslek Yüksek Okulunda yaklaşık 2 bin öğrenci, İşletme Fakültemizde de 150 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. İnşallah gelecek yıllarda sayı 3 bin’e kadar çıkacak. Bursa dışından gelen öğrencilerimizin huzurlu, rahat, sosyal imkanları yüksek konaklama alanlarında konaklayacaklar. Bu konuda Kredi Yurtlar Kurumu iktidarımız döneminde 10 yılda aldığı mesafeler ortada. Çocuklarımızın ranzaların atıldığı tek kişilik karyolalarda, içinde çalışma masalarının da bulunduğu lavabo ve banyolarının da bulunduğu, spor salonunun, yemekhanelerinin bulunduğu, fiziki imkanlarının güvenlikli olarak inşa edildiği ve sosyal donatılarıyla öğrencilerin geleceğe her yönden mütekamil bir şekilde yetişmesine vesile olacak kredi yurtları binaları yapıyoruz” dedi.

 

MALİYETİ 10 MİLYON 500 BİN TL

Yurdun 10 milyon 500 bin liraya mal olacağına da vurgu yapan Şahin, “Kredi ve Yurtlar Kurumumuz İnegöl’de de 500 kişilik öğrenci yurdunun projelendirdi. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. KDV Dahil yaklaşık 10 milyon 500 bin lira bedelle bu hizmeti İnegöl’de okuyacak olan öğrencilerimize, dolaysısıyla ülkemiz gençliğine hediye etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu konuda İşletme Fakültemize ve Meslek Yüksek Okulumuzda Bursa dışından gelecek öğrencilerimizin de, gelecek eğitim öğretim sezonunda rahatlıkla konaklayabilecekleri bir konaklama tesisimiz var artık. İnşallah öğrencilerimizin İnegöl’ü tercih ederken nerede konaklayacakları endişesi duymamalarını buradan duyurmuş ve ilan etmiş oluyoruz. Böyle bir tesis İnegöl’ümüze de nitelikli elemanların yetişmesi, gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi anlamında katkı koyacaktır. Ben öncelikle bölge müdürümüze şimdiye kadar koydukları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza da planda ufak tefek değişiklikler yapmıştık teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Şimdilik 500 öğrenci ile başladıklarını dile getiren Milletvekili Şahin, “Ama İnegöl’ümüz her geçen gün büyüyor. İhtiyaçlar dahilinde Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda, burslarını arttırdığımız 40 lira ile başlayarak yaklaşık 300 liraya çıkarttığımız, 150 lira kadar da yemek yardımı yaptığımız üniversite öğrencilerimize, böyle güzel tesislerde konaklayarak geleceğe hazırlanmalarını, ailelere de yük olmadan eğitimlerini devam ettirmelerini, Sayın Başbakanımızın direktifleriyle sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızda bu konuda çok azimli bir şekilde çalışıyorlar. Genel Müdürlüğümüzde bu konuda gereken çalışmaları yapıyor. Bütçe konusunda da gerekli bütçenin sağlanması, özellikle katma bütçelere bu işin oluşturulması konusunda devlet yetkililerimizin çok büyük emekleri var. İnşallah gelecek nesillere, burada eğitim görecek olan arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Hüseyin Şahin, normalde yurt inşaatının 2015 Ocak ayında bitmesi gerektiğini, ancak Bölge Müdürü ile beraber bu konunun yakın takipçisi olacaklarını da belirtti. Şahin, Gelecek senenin eğitim öğretim sezonuna yetişmesini kendilerine hedef koyduklarını sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04