www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YUSUF İMAMOĞLU UNUTULMADI

YUSUF İMAMOĞLU UNUTULMADI

İstanbul Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü öğrencisi iken 46 yıl önce şehit edilen İnegöllü Yusuf İmamoğlu, İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından rahmetle anıldı.

İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yücel Erim, ülkücü şehidi Yusuf İmamoğlu´nun şehadete ermesinin 46. yıldönümü dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

UNUTURSAK KANIMIZ KURUSUN

Yusuf İmamoğlu´nu rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan İnegöl Ülkü OcaklarıEğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yücel Erim, ?İnegöl´ün yetiştirmiş olduğu bu vatan için gözlerini kırpmadan şehadet şerbeti içen Yusuf İmamoğlu,Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğuydu. Ailece Bursa´nın İnegöl ilçesinde oturuyor, İstanbul Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü son sınıfta okuyordu. Fakülteye sokulmayan Ülkücü Yüksek Öğretmen Okulu öğrencilerinin karnelerini imzalatmak üzere okuluna gittiğinde komünist anarşistlerin öncülüğünü yaptığı silahlı grubun yaylım ateşine maruz kalarak ağır yaralandı. Okulun dışında gruplar halinde toplanan komünist militanlar, ambulansı içeri sokmadıkları için hastaneye zamanında götürülemeyerek kan kaybından şehit düştü. Şehit olduğu zaman cebinden 35 kuruş para çıkmış ve otopsi sırasında da üç gündür hiçbir şey yememiş olduğu tespit edilmiştir. Ülkücü hareketin başı sağ olsun, unutursak kanımız kurusun? dedi.

TERÖRÜN VE TERÖRLE BESLENENLERİN KARŞISINDA DİK DURACAĞIZ

Erim, ?Dün İstanbul Vezneciler´de polis aracımıza yapılan saldırıda kaybettiğimiz 11 kardeşimiz ve bugün Mardin Midyat Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında 5 tane vatan evladımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz.Şu mübarek Ramazan ayı hürmetine şehadete eren kardeşlerimizin mekânları cennet olsun.İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak her zaman terörün ve terörle beslenenlerin karşısında dik duracağız, hainleri sevindirmeyeceğiz.Minnetle, niyazla, duayla andığımız Ülkücü şehidimiz ve şehitlerimizin her biri bizim inanç ve ilham kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, enbaşta merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, Türk milletinin varlığı ve devamlılığı için; Hakk´a ulaşan tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum.Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19