?YÜZDE 40 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ?

?YÜZDE 40 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ?

OZZO Sandalye firma sahibi Uğur Şimşek, 2016 yılında firma olarak 40 büyüme gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek fuarlar ve sektörel üretimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Firma olarak katılım sağlayacakları 2016 yılı fuar takvimi hakkında bilgi veren OZZO Sandalye firma sahibi Uğur Şimşek, ?Bu yıla Almanya Fuarı ile başladık. Ardından CNR´daki İMOB fuarına katıldık. Akabinde de geçen hafta itibari ile İnegöl MODEF Fuarı çalışmamızı tamamladık. Bu ay sonu ile Amerika´daki High Point fuarına katılacağız. Bu 2 aşamadan oluşan bir fuar, Ekim ayında tekrardan düzenleniyor. Ekim ayında yeniden High Point´te olacağız. Sonrasında İnegöl´ümüzün Kasım EXPO Fuarı olacak ve oraya katılacağız. 2016 yılı fuar takvimimiz bu şekilde oluşuyor? dedi.

İNEGÖL ARTIK KABINA SIĞMIYOR

Fuarlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şimşek, ?Elbette Almanya fuarındaki imkânlar henüz İnegöl´ümüzde oluşmuş değil. Yetkililerimizin yeni fuar alanı çalışmaları var. Belki İstanbul ile alakalı farklı bir organizasyon gelişebilir. Onu sektör yetkilileri daha iyi açıklayacaklardır ancak İnegöl fuarımızın fiziksel yetersizliği söz konusu. İnegöl artık kabına sığmıyor. İnegöllü üreticiler her geçen gün daha inovatif şekilde kendilerini geliştiriyorlar, dünyayı izliyorlar, dünyada birçok ülkeye ihracat yapıyorlar. Bu nedenle elbette daha iyi sunum alanları, daha geniş çerçevede bakılan dimağlara ihtiyacı var. Yurtdışı fuarları gerek İnegöl´ümüzün tanıtımı anlamında gerekse oradaki pazarlar hakkında daha sağlıklı bilgiler edinmemize destek oluyor? şeklinde konuştu.

İŞ ORTAKLIĞI KONUSUNDA GELİŞMİŞ ÜLKELERE YÖNELMELİYİZ

OZZO olarak 2016 hedeflerini açıklayan Şimşek, ?2016 yılında firma olarak yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Bu normal şartlarda ülkenin ve dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik durum itibariyle imkânsız görülüyor olabilir ama biz hali hazırda hızlı büyümesi gereken bir noktadayız. Daha dünya çapında bir firma değiliz. Yüzdeli rakamların yüksek olması bizim firmamızın önünde çok ciddi gelişime ihtiyaç duyduğu uzun yıllar olmasından kaynaklanıyor. Çok büyük, dev firmalarda böyle büyüme rakamları olmaz. 2016 yılı itibariyle yüzde 40 ciromuzu büyütme hedefimiz var. Beraberinde de hizmet veremediğimiz birkaç ülke var. Bunların başında Almanya geliyor. Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi ülkelerle Almanya Fuarı´nda bağlantılarımız oldu. Bunlarla alakalı bir takım çalışmalarımız var. Bu yıl itibariyle orada çalışmalarımız başlıyor. Bunun dışında İnegöllü üretici arkadaşların Avrupa odaklılığını daha benimseyen bir tavır sergilemesi lazım. Orada oturmuş stabil bir ekonomi var. Bugün Arap ülkelerinde bankacılık sisteminin oturmamış olmasıstabil bir güven vermiyor. Arabistan Yarımadasında yıllarca ticaret yapabiliyorsunuz ama aynı iş ortaklıklarıyla devam edemiyor. Arabistan´da birkaç müşteriyle temas kurup çalışıyorsunuz, 2-3 yıl sonra kralın aldığı ekstrem bir karar doğrultusunda bir anda işler düşüncesizi aynı bölgede Dubai ile B.A.E. ile çalışmaya devam ediyorsunuz. Bu sefer uzun süreli proje ortaklıklarıyla hareket edemiyorsunuz. Ama Avrupa ve Amerika pazarlarında ya da gelişmiş ülkeler diye tabir ettiğimiz pazarlarda uzun süreli çalışma, proje ortaklıkları geliştirme imkânınız oluyor. Bu anlamda İnegöl´ün daha fazla odaklanmasını tavsiye ederim? diye konuştu.

 

?DOĞRU ÜRÜN, DOĞRU FİYAT?

?OZZO olarak gerçekten firmamızın gelişimine önem veriyoruz, konuya eleştirel yaklaşan bir şekilde davranmıyoruz? diyerek konuşmasını sürdüren Şimşek, ?Sürekli ürünlerimizi eleştiriyoruz. Daha iyisini nasıl yapabiliriz, daha kaliteli nasıl yapabiliriz, olabilecek en iyiyi en uygun fiyata nasıl pazara sunabiliriz, nasıl rekabetçi olabiliriz çerçevesinde konulara yaklaştığımız için OZZO bu konuyla ilgili tercih unsuru oluyor. Daha da olacağına inanıyorum. Bizim asıl politikamız; doğru ürün, doğru fiyat. Sonuçta insanın ürettiği her ürünün, endüstriyel çapta üretilen her ürünün bir ederi, bir bedeli, pazarda kabul gören doğru bir fiyatı vardır. Kalite-fiyat paritesi burada devreye girer. Eğer verdiğiniz hizmet kalitesiyle fiyatınız örtüşmüyorsa sizin en iyi ürünü yapmış olmanızın da bir anlamı kalmıyor. Hem en iyiyi üretmemiz hem de bunu olabilecek en uygun fiyata sunmamız lazım. Firma olarak bu çerçevede gayret gösterdiğimiz için ürünlerimiz de pazarda olması gerektiği gibi yerini buluyor. Bizim ürünlerimizi nihai tüketici ile buluşturan firmalar bizi en çok bu sebepten dolayı tercih ediyorlar. Gelişime açık bir firmayız. Umarım bu şekilde devam eder. Tasarıma değer veriyoruz. Ülkemizin tasarımda daha çok yol kat etmesi gerekiyor. Tasarım, üretim, kalite üçlüsünü bir araya getirmek toplam kültür meselesidir. Bu konuda ülkemiz geri kalmıştır, evet ama her zaman geri kalacak diye bir kaide yok. Gerek İnegöl´deki gerekse diğer şehirlerdeki üreticiler olarak kalite, tasarım ve üretime üçlüsüne önem vermemiz, buna yönelik hareket etmemiz lazım. Eğitim burada çok önemli bir unsurdur. Sağlıklı fikirler, sağlıklı kafalardan çıkar. Sağlıklı kafaları elde edebilmek için belli bir örgün eğitim alınmış olması şarttır. Eliyle çizemeyen insan bilgisayarla çizemez. Tasarımın kaidesi budur? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32