www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YÜZDE 8 HERKESE KAZANDIRIR

YÜZDE 8 HERKESE KAZANDIRIR

Mobil Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, KDV indiriminin 3 ay daha uzatılması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın ÖTV ve KDV indirimlerinin üç ay daha devam edeceğini açıklaması, mobilya sektöründe büyük bir memnuniyetle karşılandı.

 

SEKTÖRÜN CANLI OLMASI LAZIM

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, kararın memnuniyet verici olduğunu belirterek, ?Bu sektörün canlı olması lazım. Çünkü; imalat sektörümüzün en önemli sektörlerinden bir tanesi. Diğer sektörlerin hemen hemen hepsini hareketlendiriyor. Birçok sektörün lokomotifi. Dünya pazarından 2012´den beri pay alan bir sektör. Hedefimiz 2023´te dünyanın ilk 5 mobilya üreticisi arasında olmak ve 10 milyar dolar ihracat yapmak. Bu sene hamdolsun hedefimizi yakaladık 3 milyar doların üzerinde kapatıyoruz. Diyoruz ki, bu sektörün canlı kalması için KDV´nin 8´de kalıcı kalması lazım. Özellikle onun hammaddeleri olan kereste, kaplama, yonga levha, MDF ve süngerinde KDV´sinin yüzde 8 olması lazım. Bu şekilde kayıt dışına çare olur, hem haksız rekabeti giderir, hem tüketici, hem imalatçı, hem de devletimiz kazanmış olacak.?dedi.

-------------------------------------------

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ?Sayın Cumhurbaşkanımıza, Maliye Bakanımıza, Bakan yardımcılarımıza, bakanlığın değerli bürokratlarına müteşekkiriz. Mobilya sektöründe emek yoğun, ihracat dostu, milli kaynakları kullanılan yerli ve milli bir sektör. Türkiye´nin her yerinde üretimi yapılıyor. Bu nedenle bu sektörün sorunları ile yakından ilgileniyor. Özellikle 2010 ve 2017 ve 2018´de gördük ki  mobilya sektörü KDV oranı yüzde 8 olduğunda büyüyor. Bu dönemlere baktığımız vakit, ihracata yönelik olarak ta daha katma değerli satıyor. Sektörümüz direk imalata dayanıyor ve 500 bin kişi istihdam ediyoruz. En ufak bir durgunluğu, müşteri baskısı altında ihracatına da zarar veriyor. Bu sektörün canlı olması lazım. Çünkü; imalat sektörümüzün en önemli sektörlerinden bir tanesi. Diğer sektörlerin hemen hemen hepsini hareketlendiriyor. Birçok sektörün lokomotifi. Dünya pazarından 2012´den beri pay alan bir sektör. Hedefimiz 2023´te dünyanın ilk 5 mobilya üreticisi arasında olmak ve 10 milyar dolar ihracat yapmak. Bu sene hamdolsun hedefimizi yakaladık 3 milyar doların üzerinde kapatıyoruz. Diyoruz ki, bu sektörün canlı kalması için KDV´nin 8´de kalıcı kalması lazım. Özellikle onun hammaddeleri olan kereste, kaplama, yonga levha, MDF ve süngerinde KDV´sinin yüzde 8 olması lazım. Bu şekilde kayıt dışına çare olur, hem haksız rekabeti giderir, hem tüketici, hem imalatçı, hem de devletimiz kazanmış olacak. Bunun için çok boyutlu bir fayda var. Bu umarım ki 3 ay zarfında görülecek ki, KDV´nin yüzde 8 olması sektöre nasıl katkı sağladığı, kayıt dışından, kayıt içine gittiğini, daha fazla vergi topladığımızı göreceğiz. Klasik bir tabir vardır vergiler çok yüksek olunca vergi toplanmıyor, az olunca toplanıyor. Bunuda uygulamada da çok daha iyi görmüş olacağız. Bu nedenle katkı koyanlara teşekkür ediyoruz. Sektörümüzün inşallah 2019´da dünyada yine saygın ve etkin politikalara devam edip, ekonomi pastasından daha fazla pay alacak bir yıl olsun diyoruz? dedi.

 

DÜNYA MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ AĞIRLAYACAĞIZ

?2019 umutlu olacağımız bir yıl? diyerek konuşmasını sürdüren Güleç, ?22-27 Oca tarihlerinde dünyanın en önemli mobilya fuarlarından İMOB´u yapıyoruz. Ocağın bu haftasında, yani biz dünya mobilya sektörünü İstanbul´da ağırlayacağız. Bu fuar vesilesi ile 2019´a zaten hızlı bir başlangıç ile 3.5 milyar dolarının, 1.5 milyar dolarının alt yapısını bu fuarda gerçekleştirmiş olacağız? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğrfa: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25