www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yüzmeyi Olimpik´te Öğreniyorlar

Yüzmeyi Olimpik´te Öğreniyorlar

Okulların tatile girmesiyle birlikte, yaz tatilini güzel ve eğlenceli geçirmek isteyen öğrenciler, Olimpik Yüzme Okulundaspor yapmanın ve yüzme öğrenmenin keyfini doyasıya çıkarıyorlar.

Olimpik Yüzme Havuzu antrenörü Muhammed Derebaşı, bu yaz döneminde yetişkin ve çocuklar olmak üzere şuana kadar 350 öğrenciye yüzme kursu verdiklerini söyledi.

HEM EĞLENİYORLAR, HEM YÜZME ÖĞRENİYORLAR

Derebaşı, ?Beden eğitimi öğretmeni, yüzme antrenörü ve cankurtaran olarak yıllardır olimpik yüzme havuzunda İnegöl halkımıza ekibimizle birlikte hizmet vermekteyim. Eğitim kadromuz 3 bayan hoca, 5 erkek hoca, 1 bayan ve 1 erkek çocuk gelişim uzmanından oluşmaktadır. Eğitim kadromuzu öğrencilerimizin yoğunluğuna göre artırabilmekteyiz. İnegöl Olimpik Yüzme Havuzunda İnegöl halkımızın her yaş gurubunda yüzme eğitimi almaları mümkündür. 5-12 yaş gurubundaki çocuklarımız için sabah 09.30-11.30 arasında grup derslerimiz verilmektedir. Bu programda öğrencilerimiz özel servislerimizle evlerinde itinayla alınarak daha sonra ders bitimi kontrollü bir şekilde çocuklarımız tekrar evlerine bırakılır. Bu gruptaki derslerimiz oldukça eğlenceli geçmektedir. Çocuklarımız derste çeşitli aktivitelerle ve oyunlar eşliğinde yüzmeyi öğrenirler. Çocuklarımızın ne kadar eğlendiğini eve geldiklerinde size hiç susmadan derste neler yaptıklarını anlattıklarında ebeveynler bizleri daha iyi anlayacaktır? dedi.

YETİŞKİNLERE 6 SEANSTA YÜZME ÖĞRETİYORUZ

Yetişkin kursları ile ilgili de açıklamalar yapan Derebaşı, ?Bunun yanı sıra yetişkin kurslarımız 6 kişilik gruplar halinde 6 seanstan oluşan derslerimizle bayanlara bayan, erkeklere erkek hocalar tarafından verilmektedir. Bu grubumuzda esas olan kayıt yaptırmadan önceden kişilerin su korkularını bir tarafa bırakıp ve ?ben bu yaşa kadar yüzmeyi öğrenemedim, şimdi bu hocalar bana 6 saatte yüzmeyi nasıl öğretecekler ki´ sorusunu da bir kenara bırakıp biz gelip kayıt yaptırmalarıdır. 6 saatin sonunda yüzme kursuna gelen kardeşlerimizde bu işin zor olmadığını anlayacaklardır. Havuzumuzda bire bir (özel ders) eğitimi de verilmektedir. Kişilerin isteklerine göre hocalarımız özel derse de alabilirler. Bu yaz döneminde yetişkin ve çocuklar olmak üzere şuana kadar yaklaşık 350 öğrenciye yüzme kursu verdik? şeklinde konuştu.

YÜZME SPORUNU 7´DEN 70´E HERKESE SEVDİRECEĞİZ

Amaçlarının İnegöl´de yüzme sporunu yediden yetmişe herkese sevdirmek olduğunu söyleyen Muhammed Derebaşı, ?Olimpik yüzme havuzu olarak misyonumuz 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye´mizin nadide bir ilçesi olan İnegöl halkımızı yüzme sporu hakkında bilinçli ve duyarlı hale getirmek, aynı zamanda bu sporu yediden yetmişe herkese sevdirmektir. Vizyonumuz ise Profesyonel kadromuz ile yüzmede bilinçli olan İnegöl halkımızın doğru yöntem, eğitim ve tekniklerle bir üst seviyeye taşımak ve yüzme sporunu İnegöl´de yaygın bir spor haline getirmek?ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19