ZABITA BİN 500 İŞ YERİNİ DENETLEDİ

ZABITA BİN 500 İŞ YERİNİ DENETLEDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri kayıt dışına göz açtırmıyor. 10 bine yakın esnafın bulunduğu İnegöl’de, kentin ticari ve ekonomik yapısına canlılık katan esnaflardan ruhsatsız şekilde faaliyet gösterenlere yönelik başlatılan denetimler aralıksız s

Yapılan denetim ve çalışmalara rağmen kayıt dışı ticaret yapan çeşitli işletmelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın direktifi ile sıklaştırılan kayıt dışını engellemeye yönelik denetimlerimiz sürüyor. Denetimlerimizde çeşitli kollarda faaliyet gösteren işyerlerinin kontrollerini yaparak ruhsatsız işyerlerinin tespitini sağlamak, bunları kayıt altına almak, haksız rekabeti önlemek ve ruhsatlarının çıkarılmasını sağlamak konusunda gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz.”dedi.

. İnegöl Belediyesi olarak kayıtsız işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin 1500 civarı işyerine ulaştığını ifade eden Şen “İlçedeki işyerleriyle alakalı ‘İşyeri Açma ve Çalıştırma Belgesi’ haritası bu denetimler sonucu çıkmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde, uyardığımız işyeri sayısı ise 250 civarıdır. Bu işyerlerine gerekli işlemleri yapmaları konusunda süre tanıdık. Bu süre zarfında gerekli işlemlerini yaparak ruhsat işlemlerini almaları gerekecektir. Bu konuda hiçbir esnafımızın mağdur olmaması için zabıtamızın uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz” dedi. Şen ayrıca, kayıt dışına yönelik başlatılan denetimlerde, 80 işyerinin esnaf olmanın yükümlülüklerini yerine getirmesinin sevindirici olduğunu söylerken, denetimlerde ruhsat kontrollerinin yanında etiket, tarihi geçmiş ürünler ve gramaj gibi kontrollerinde beraberinde yapıldığını sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07