www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ZABITADAN SIKI DENETİM

ZABITADAN SIKI DENETİM

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, halk sağlığını korumak adına belirli aralıklarla yaptığı denetimler kapsamında 95 unlu mamuller ve ekmek fırınını denetledi. 36 işyerine farklı sebeplerle cezai işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, yıl boyunca rutin aralıklarla gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Halk sağlığını korumak adına yapılan denetimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de faaliyette bulunan ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

 

Ekipler denetimler sırasında; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının olup olmadığı, işyerinin genel temizliği, tertip ve düzeni, ürünlerin (ekmek, simit, poğaça vb.) gramaj kontrolleri, fiyat tarifeleri ve etiket kontrolü, ambalajlı ürünlerin son tüketim tarihi kontrolleri ile faaliyet konusu haricinde ürün kontrolleri gibi birçok hususta denetimler yapıldı.

 

36 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Denetimlere ilişkin Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde, toplam 95 ekmek fırını ve unlu mamuller alanında faaliyet gösteren işletme denetlendi. Bu denetimlerde; 10 adet ruhsatsız işletmeye işlem yapılmıştır. 13 adet işletmeye eksik gramajdan dolayı cezai işlem uygulanmıştır. 3 adet işletmeye temizlik ve hijyen kurallarına uyulması nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır. 10 adet işletmeye ise faaliyet konusuna girmeyen ürün satışından dolayı cezai işlem uygulanmıştır. Halkımızın sağlık ve esenliği için denetimlerimiz 7/24 esasına göre devam etmekte olup, her türlü görüş, öneri ve şikayetlerinizi 153 No’lu Belediyemiz Çözüm Merkezine iletebilirsiniz.”



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36