www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ZABITA LOKANTALARI DENETLEDİ

ZABITA LOKANTALARI DENETLEDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İnegöl'deki lokantaları denetledi. 160 lokantanın incelendiği denetimlerde Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni meclis kararı işyerlerine tebliğ edildi.

 

Denetimler hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Alper Taban; İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığını önemsiyor ve belirli periyotlarda bu denetimlerimizi yineliyoruz. Ekiplerimiz gıda üretimi ve satışı yapan birçok işyerinde denetimlerini titizlikle sürdürürken aynı zamanda da meclis kararıyla ilgili işletmelere gerekli uyarı ve bilgilendirmeyi yapıyor” dedi.

ÇÖP ÖĞÜTÜCÜ ŞARTI TEBLİĞ EDİLDİ

Karar hakkında bilgi veren Taban; 2872 sayılı Çevre Kanununa göre atık üreticileri uygun metot ve teknolojiler ile atıklarını en az düzeye düşürecek tedbirleri almak zorundadırlar. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından alınan karar yürürlüğe konuldu. Belediyemiz sorumluluk alanları içerisinde yeni faaliyete geçecek lokanta, yemek fabrikası, otel, motel, yemekhane ve benzeri organik atık üretim kapasitesi yüksek olan yerlerin açılma izni işlemlerinde organik atıkların öğütülerek bertaraf edilmesini sağlayan çöp öğütücü sisteminin kurulması şartının aranacağı, mevcut işyerlerinde ise çöp öğütücü sisteminin kurulması için 1 yıl süre verildiği bilgisi işletmelerimize tebliğ edildi” şeklinde konuştu.

İNCELENEN KONULAR

Taban konuşmasının sonunda, yapılan denetlemelerde vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak adına işyerlerinde genel temizlik, havalandırma, kılık kıyafet, çöp kovaları, bone, personel kişisel temizliği, gıdaların korunma şartları ve ruhsat gibi konularda incelemelerde bulunduklarını belirtti.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19