ZAFERİ TABLOLARA YANSITTI

ZAFERİ TABLOLARA YANSITTI

İnegöllü sanatçı Reytan Mestan tarafından hayata geçirilen ?Çanakkale Zaferi? temalı Yakma Resim Sergisi, düzenlenen açılış töreniyle Kent Müzesi´nde görücüye çıktı.

 

İnegöl Belediyesi tarafından açılan kurslarda yetiştikten sonra kendisini geliştirerek sanatına yeni bir boyut kazandıran ReytanMestan´ınyaklaşık 2 aydır üzerinde çalıştığı ?Çanakkale Zaferi? temalı Yakma Resim Sergisi dün düzenlenen açılış töreni ile Kent Müzesi´nde beğeniye sunuldu. Düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

 

VEFA BORCUM

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanatçı Reytan Mestan; çok özel bir sergiyi açacaklarını belirterek, ?Böyle özel bir günde bu sergiyi açtığım için hem mutlu hem de çok heyecanlıyım. Çok meşakkatli bir işti. Aileme anlayış gösterdikleri için teşekkür ederim. Gençlik Merkezindeki arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnegöl Belediyesi, Kent Müzesi ve Gençlik Merkezi´ne benim vefa borcum adı altında armağanımdır. Hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

 

16 TABLO YER ALIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise,?18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip, ulusumuzun, en ağır şartlar altında askeri ve ekonomik gücü mukayese edilemeyecek ölçüde fazla olan itilaf devletlerine karşı tek ruh, tek yumruk olduğu böyle özel ve anlamlı bir günün yıldönümünde düzenlediğimiz ve Kent Müzemizin 65.sergisi olan Reytan Mestan Yakma Resim Sergisi´nin açılışını gerçekleştirmek için bu güzel mekândayız.İNESMEK´in ilk kursiyerlerinden olan ve hala aktif bir şekilde kurslara iştirak eden Reytan Mestan hanımefendinin, öğretici Ayhan Ali Çavuşoğlu´ndan öğrendiği yakma rölyef tekniğinden örnekleri bu sergide bulacağız.Ayrıca böyle yetenekli kişilerin ortaya çıkmasına vesile olan İNESMEK kurslarımızın, yetenekleri açığa çıkarmada ve kişilerin kültürel hayatına yaptığı katkıyı göz ardı etmemiz gerektiğini de düşünüyorum.Bu ve buna benzer kişisel sergileri açmaktaki amacımız ise; insanların her yaşta üretebileceğini göstermek, kişisel yeteneklere imkân tanımak ve İnegöl´ün sanat ve kültürel hayatına katkı koymaktır. Sergimizde Çanakkale Savaşı ve Zaferini konu alan 16 tabloya uygulamasıyla ortaya çıkan çalışmalar, 18- 30 Mart tarihleri arasında halkımızın izlenimine sunulacaktır.? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68