ZAM TEPKİSİ; ?ALLAH´TAN KORKUN?

ZAM TEPKİSİ; ?ALLAH´TAN KORKUN?

Ekmeğe zam yapılmasını istemeyen emekli Yaşar Altay, ?Bunlar, İnegöl´de, 3-5 çocuklu, asgari ücretle çalışan ve kirada oturan on binlerce vatandaşımızı düşünmüyorlar mı? Allah´tan korkun.? dedi.

 

Ekmeğe zam yapılmamasını isteyen Gündüzlü Köyü sakinlerinden Yaşar Altay, İnegöl´de yayın yapan gazeteleri tek tek ziyaret ederek konu ile tepkisini dile getirdi.

 

Ekmek zammının gereksiz olduğunu kaydeden Yaşar Altay isimli emekli, "Bu günlerde, ülkemizin gündeminde yer alan konulardan birisi de ekmek zammı. Bunu fırsat bilen İnegöl fırıncıları, dernek veya temsilcileri şimdiden kolları sıvamaya başladı. Bunlar İnegöl´de, 3-5 çocuklu, asgari ücretle çalışan ve kirada oturan onbinlerce vatandaşımızı düşünmüyorlar mı? Allah´tan korkun. Daha 8-10 ay önce yumruk kadar ekmeği 1 lira yaptınız. Üstelik tenzilatlı satan fırınlara baskı uyguladılar ve 250 gram ekmeği 1 lira yapmaya mecbur ettiler. Vatandaş soğan da yese mecburen ekmek alacak. Ekmeği sıksanız yumruk kadar kalır. Çalışan vatandaşın karnını doyurmaz. Bundan önceki yapılan zamda, kahvelerde çayını yudumlayan birçok vatandaş, ?İnegöl halkı iyice sahipsiz kaldı´ demekten kendini alamamıştı. Yaşlılar hatırlar,merhum Belediye Başkanı Ahmet Akyollu zamanında fırınların zam teklifini belediye kabul etmedi. Fırınlarda ekmek çıkarmayı durdurdu. Bunun üzerine Rahmetli Başkan çevre il ve ilçelerden günlerce ekmek yağdırdı. Böylece fırıncıları dize getirdi. Oysa yapılan hesaplamalarda bir ekmeğin maliyetinin ortalama 45 kuruş olduğu ortaya çıktı. Ekmeğin fiyatını 5 lira yapsanız ?Bu zam çok´ demezler. Şimdi istenen nedir? Zam yapılmamakla birlikte isteyen fırın tenzilatlı satabilmekte serbest bırakılsın? dedi.

 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Ekmeğe zam yapılmaması için günlük yayın yapan gazeteleri ziyaret ettiğini belirten Altay, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın fırıncılarla istişare yapmasını ve vatandaşın bu sorunu aşmasında yardımcı olmalarını istedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24