www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Zamanda müdahale edilseydi felç geçirmeyecekti

Zamanda müdahale edilseydi felç geçirmeyecekti

İnegöl´de ikamet eden bir kişinin zamanında doktorların müdahale etmediği için felç geçirdiği ileri sürüldü

54 yaşındaki Naşit Kurdaş, sürekli baş dönmesi ve şiddetli ağrı sebebiyle ailesi tarafından Bursa´da bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetikler sonucu Kurdaş´ın baş ağırlarının beyin damarlarının tıkalı olmasından kaynaklandığı belirlendi. Özel hastanedeki doktorlar, ameliyatın riskli olduğunu, tıkalı damarların stent yoluyla açılabileceğini, bunun için de hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Aile fertleri özel hastane ile yaptıkları görüşmede maliyetin yüksek çıkmasından dolayı Şevket Yılmaz İhtisas Hastanesi´ne gitti. Burada ellerindeki özel hastanede çektirdikleri film ve diğer sonuçları göstererek doktora durumu anlattılar. İddia göre doktor bunları kabul etmeyerek, yeniden işlemlere başladı. Fakat ailenin durumun kritik olduğunda ısrar etti. Bursa ve İnegöl arasında mekik dokuyan yasta yakınları konuyu Bursa İl Sağlık Müdürüne bildirdi. Aradan iki hafta geçmesine rağmen konunun takipçisi olacağını söyleyen müdürden herhangi bir ses seda çıkmadı.
  Önceki gün tekrar fenalaşan 54 yaşındaki Naşit Kurdaş felç geçirdi. İnegöl Devlet Hastanesi´ne getirilen hasta burada saatlerce sevk edilmeyi bekledi. Doktor ve hasta yakınları arasında yaşanan tartışmalar neticesinde Kurdaş Şevket Yılmaz Hastanesi´ne sevk edildi. Yapılan müdahale sonucu tıkanan damarlar açıldı. Talihsiz adam şimdi yoğun bakım ünitesinde ölüm kalım mücadelesi veriyor.
  Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Naşit Kurdaş´ın oğlu Ogün Kurdaş, yaşanan olayı şöyle anlattı:   "Babam rahatsızlandı, kendisini Bursa´da bulunan bir özel hastaneye götürdük. Burada yapılan tetikler sonucu babamın damarların tıkandığı ve acilen müdahale edilmesi gerektiği bizlere  söylendi. Özel hastane fiyatı bizlere yüksek geldiği için Şevket Yılmaz İhtisas ve Araştırma Hastanesi´ne götürdük. Burada yaptığımız görüşmede kendilerine bakan doktora konuyu ilettik. Fakat doktor özel hastanede yapılan işlemleri kabul etmeyerek yeniden bir dosya açtı. Biz de sesimizi çıkarmadık. Ancak günlerdir bir sonuç alamadık, hep bizleri oyaladılar. Durumu İl Sağlık Müdürüne ilettik, konun takipçisi olacağını söyledi. Ancak ondan da 18 gündür ses çıkmadı. Babam dün fenalaştı, İnegöl Devlet Hastanesi´ne götürdük. Oradaki doktorlara da söyledik, onlar da sevk etmediler. Sonunda yaşadığımız tartışmalar neticesinde saatlerce felçli bir şekilde hastanede bekleyen hastamızı sevk ettiler. Sevk sonrası Şevket Yılmaz´da yapılan müdahale ile tıkanan damarlar açıldı. Babam şu anda hastanede yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Bizle hiç kimse ilgilenmedi. Zamanında müdahale yapılsaydı bugün babam belki felç geçirmeyecekti. İşlerine yapamıyorsalar istifa etsinler" diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25