Zamlar ertelensin

Zamlar ertelensin

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Abdurrahman Maksutlar, elektrik ve doğalgaza uygulanan zamların, yılbaşına kadar ertelenmesini talep etti.

Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 ile 14 arasında gelen zamların tıpkı akaryakıtta olduğu gibi tüm ürünlere zam olarak yansıyacağını ve bunun da enflasyona olumsuz etki edeceğini belirten İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Abdurrahman Maksutlar, ?Yapılan zamlardan tüm kesimler olumsuz etkileniyor.  Enflasyonu düşürmek için alternatif aranırken lokomotif konumunda olan elektrik ve doğalgaz zammı enflasyonu daha da yükseltecektir. Bu yüzden zamlar yılbaşına kadar ertelenmesini talep ediyoruz? dedi.

?ZAMLAR TÜM MAL VE HİZMETLERİN FİYATINA YANSIR? 

Elektrik ve doğalgazın sanayicinin en önemli girdilerinden olduğunun altını çizen Maksutlar, ?Sadece sanayici için değil esnaf ve sanatkâr için de en önemli iki maliyet unsurundan birisi işçi ücret ve yan ödemeleri diğer de enerji. Enerji kalemlerine gelen fiyat artışı, tüm ürün ve hizmetlerin fiyatını artıracaktır. Esnaf ve sanatkârımız en yüksek tarifeden elektriği ödeyen kesim olduğu için de bu zamdan en çok esnafımız etkilenecek. Bu nedenle zamların yılbaşına kadar ertelenmesi sanayiciyi ve esnafı rahatlatacağı gibi enflasyon oranlarının daha fazla artmasına da etki etmeyecektir? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07