www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Zarafette hafta sonu etkinliği

Zarafette hafta sonu etkinliği

Özel Zarafet Okullarında babaların ve çocukların katılımı ile ?BENİMLE OYNAR MISIN?? etkinliği gerçekleştirildi.

Çocukluğunda babaları ile oyun oynayamamanın eksikliğini babası ile hiç oyun oynamayan ebeveynler çok derinden hissederken, günümüzde ise çocuklardan sıklıkla ´Sıkıldım.´ kelimesini çok duyar olduk.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili Özel Zarafet Okulları Müdürü Göksoy Doğan şu açıklamalarda bulundu; ?Babalar çocukları ile daha fazla vakit geçirmek istiyor, fakat gün içerisindeki yoğun iş temposundan sonra buna fırsat bulamıyorlar. Oysa çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için anne-çocuk bağlanması nasıl oluyorsa baba-çocukta aynı şekilde bağlanmalı ve çocuklar hem anne hem de babaya güvenli bağlanarak gelişimlerini sürdürmeliler. Bu nedenle babaların çocukları ile geçirdikleri zaman diliminin verimli olabilmesi, çocuklarının gelişimlerine katkı sağlayabilmeleri ve kaliteli zaman geçirebilmeleri için onları ortak zaman ve ortak mekânda ortak amaç ile buluşturmak istedik. Ayrıca günümüzde çocukların grup oyunları yerine bireysel oyunlar ile ekran başında aradıkları mutluluğa alternatif olarak bizim çocukluğumuzda oynadığımız oyunların ve oyuncak yapımı için sergilediğimiz becerilerin daha keyifli olduğunu göstermeye çalıştık.? İfadelerini kullandı

Ücretsiz Katılım

Doğan açıklamasının devamında ise; ?Bu etkinliklerimizi İnegöllü Anne ve Çocukların ücretsiz katılım sağladıkları ?Anne-Çocuk Atölyeleri? kapsamında sıklıkla yapıyorduk. Okul ve aile paydaşlarının birlikte çocuğun gelişimine katkı sağlaması gerektiği düşüncesinden yola çıkarak etkinliğimizi; çocukluğumuzda yaptığımız; uçak yapımı, uçurtma yapımı, telden araba yapımı gibi beceri atölyeleri ve çocukluğumuzun oyunları olan yakar top, mendil kapmaca, su taşıma, misket, halat çekme, çuval yarışı, bilek güreşi, ok atma, dart yarışması gibi etkinlikler ile zenginleştirdik.

Etkinliğimizin birinci bölümünde; beceri atölyelerinde çocuklar babaları ile birlikte yaptıkları uçak ve uçurtmaları uçurup telden arabalarını sürerek yapmış oldukları oyuncaklarla oynamanın mutluluğunu yaşadılar. Daha sonra babalar ve çocukları dart ve ok atışları yaparak ne kadar iyi bir atıcı olduklarını göstermeye çalıştılar.

Etkinliğimizin ikinci bölümünde; okulumuzda yapılan robotik-kodlama-arduino çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Teknoloji çağının gerektirdiği eğitimi çocuklarımıza en iyi şekilde nasıl verebileceğimiz ve çocuklarımızı yaşadıkları çağa uygun nasıl yetiştirebileceğimiz ile ilgili yapılan sunum ve örneklemler sonucunda velilerimizin merak ettiği konular ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Baba ve çocukları ile bahçede yenen öğle yemeğinden sonra etkinliğimizin üçüncü bölümünde önce çocuklar ile babaları penaltı atma yarışması, masa tenisi, satranç, ayak tenisi, futbol maçı, basketbol maçı, yakar top ve voleybol oynadılar. Daha sonra babalar arasında yapılan voleybol, basketbol ve ayak tenisi maçları ile çekişmeli ve heyecanlı dakikalar yaşandı. Babalarda bu vesile çocukluklarına dönerek nostalji yaşamış oldular.

Burada aktardığımız gelişimsel katkıların dışında daha sayamadığımız nice oyun ve etkinlikleri inşallah bundan sonraki süreçlerde çocuklarımızın yaşantılarına dahil etmeye çalışacağız.

 

Anne-babaların çocuklarının başını okşadığı 1 saniye bile, çocuğun beyninde muhteşem oluşumlara vesile olurken, onlarla oyun oynamanın ve birlikte bir şeyler üretmenin nelere vesile olacağını hayal ederek babaların çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesini diliyorum.? dedi.

Okul Müdürü Göksoy Doğan, etkinliğe sporcuları ile katılan bilek güreşi İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş´a yine sporcuları ile katılarak destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Rıfat Kurban´a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Yusuf Şevki Yücel´e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71