www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ZARAR BÜYÜK

ZARAR BÜYÜK

Mart ayında yaşanan don olaylarında İnegöl´e bağlı 25 köyde 900 hektarlık arazi zarar gördü.

Çiftçilerimiz hazırlıklı olmalı

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaşanan don olaylarında 900 hektarlık alanın etkilendiğini belirterek, ?10 gündür İnegöl´ümüzde soğuk bir hava hâkim, 24-25 ve 26 Mart gecelerinde ilçemizde yaşanan don olayları sebebiyle ortalama 25 köyümüz don olayından etkilendi. Toplamda bin 500 çiftçimizde bu soğuklardan zarar gördü. Zarar gören alan ise 900 hektar kadar bir alan. 3 bin dönüm şeftali, bin dönüm nektarı, bin dönüm elma, 3 bin dönüm armut, bin beş yüz dekar da erik bu soğuklardan etkilendi. Bu zarar ürünlerin yüzde 30 gibi bir kısmını oluşturuyor. Tamamen yanmış değil, meyve ağaçlarımız. Rekoltede bir düşüş mutlaka olacaktır. Önümüzde de sıkıntılı günler var, dağlardaki karlar henüz erimiş durumda değil, o yüzden çiftçilerimizin hazırlıklı olmaları gerekiyor.?dedi.

---------------------------------------------------

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaşanan don olaylarında 900 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirterek, ?10 gündür İnegöl´ümüzde soğuk bir hava hâkim, 24-25 ve 26 Mart gecelerinde ilçemizde yaşanan don olayları sebebiyle ortalama 25 köyümüz don olayından etkilendi. Toplamda bin 500 çiftçimizde bu soğuklardan zarar gördü. Zarar gören alan ise 900 hektar kadar bir alan. 3 bin dönüm şeftali, bin dönüm nektarı, bin dönüm elma, 3 bin dönüm armut, bin beş yüz dekar da erik bu soğuklardan etkilendi. Bölgemiz çok verimli topraklardan oluşan bir bölge.  Uludağ´ın eteklerinde olmamız münasebetiyle benzeri sıkıntıları yaşıyoruz. 5-6 Mayısa kadar yine geçişli soğuklar oluyor zaman zaman bunlardan başta patates olmak üzere birçok ürünümüz yine etkileniyor. İnşallah bu süreci zarar görmeden geçiririz Allah´ın izniyle. Bu zarar ürünlerin yüzde 30 gibi bir kısmını oluşturuyor. Tamamen yanmış değil, meyve ağaçlarımız. Rekoltede bir düşüş mutlaka olacaktır. Önümüzde de sıkıntılı günler var dağlardaki karlar henüz erimiş durumda değil, o yüzden çiftçilerimizin hazırlıklı olmaları gerekiyor. Allah beterinden korusun, çiftçilerimize bol bereket, bol kazanç diliyorum? diye konuştu.

Çelik şöyle devam etti; ?Her yıl traktör fenni muayenelerini yapıyoruz. Bu yılda 75 köyün katılımıyla merkez 25 köyümüz ´den 400 kadar traktörün muayenesini yaptırıyoruz. Şuanda başladığımız köyler var. Mobil muayene istasyonunda ayrıca çiftçilerimizin tarlalara gidip geldikleri motosikletlerin ´de muayenesini yapıyoruz. Bunu da çiftçilerimizin bilmesini istiyorum? diyerek sözlerini tamamladı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00