ZEHİRLENMENİN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

ZEHİRLENMENİN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Akhisar Mahallesi´nde 36 kişinin zehirlenme olayı sonrası numune alınan tavuk döner ve ayranların temiz çıkmasının ardından, zehirlenme olayının sebebini öğrenmek için yetkililerin araştırmasının sürdüğü bildirildi.

 

Akhisar Mahallesi´nde geçtiğimiz hafta 36 kişi zehirlenme şikayeti ile hastanelere akın etmişti. Yapılan araştırmada zehirlenme şüphesi taşıyanların tamamının Akhisar Mahallesi´nde bir dönerciden tavuk döner yediği tespit edilmesi üzerine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri söz konusu işyerindeki döner ve ayrandan numune alarak incelemeye göndermişti.

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ KALDI

Olayın ardından söz konusu dönerciden numune alan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yapılan analiz sonucunu açıkladı. Alınan numunelerin Bursa Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilerek incelendiği, herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığı ve analizlerin temiz çıktığı açıklanmıştı. Açıklama sonrası kafalarda soru işaretleri oluştu. Peki 36 kişi neden zehirlendi. Konuya ilişkin yetkililerden alınan bilgiye öre, zehirlenmenin sebebini öğrenmek için olayın farklı yönlerde araştırılmaya devam ettiği bilgisine ulaşıldı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32