ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLADI

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLADI

Özel Nilüfer Safvet Kolejinde 4 yıl önce uygulamaya başlanan ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Programı’ 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm ilkokul sınıflarında uygulanmaya başladı.

Özel  Nilüfer Safvet Koleji, geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Programı’nı haftada 3 saat olmak üzere ilkokulda tüm sınıflarda uygulamaya başladı. Zenginleştirilmiş Eğitim Programı kapsamında yeniden düzenlenen 2 özel zeka eğitimi ve gelişimi sınıfı, en son haliyle öğrencilerin eğitim görebileceği şekilde hazırlandı.

Okul Müdürü İsmail Göbül konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İnegöl de 4 yıl önce ilk defa  Özel Nilüfer Safvet Kolejinde uygulanmaya başlanan bu eğitim modelinin   öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı tanıyor. Bu şekilde yetişen öğrenciler, devamlı bilgisayar başında, internet ve cep telefonu ile hayatı teknoloji ile bağımlı hale gelen çocukların yanında daha başarılı oluyorlar. Bu öğrencilerimiz bulundukları ortama daha çabuk adapte olmakta, sosyal hayatta daha da başarılı olduklarını gözlemledik. Bu yıldan itibaren İlkokul kısmında tüm sınıflarda 3 saat zenginleştirme eğitim programını başlatılacağız. Bu konuda tüm hazırlıklarımız tamam. Sınıf öğretmenlerimizi konuyla ilgili seminerlere gönderdik” dedi.

 

Zenginleştirilmiş Eğitim Programından sorumlu Okul Müdür Yardımcısı Ali Kabukçu  ise, müfredatta yaygın olmayan  fark dersleriyle öğrencileri desteklediklerini kaydederek; “Kolaydan karmaşığa ilkesiyle öğrencilerimizin o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içinde gözlemlenerek gelişimine katkı sağlayacağız. Öğrencilerimiz  bu derslerde 12 kişiyi geçmeyen guruplarla ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak  haftalık ders programımızın içinde serbest etkinlik derslerinde destekleyeceğiz. Derslerimizde; düşünce becerileri, problem çözme, üretkenlik, akıl oyunları, hafıza teknikleri, görsel algı, sosyal beceri ile ilgili çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07