www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ZERO 11 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

ZERO 11 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

İSMOB fuarı kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasında aksesuar kategorisinde birincilik ödülü alan Ozzo Mobilya'nın Zero isimli sandalyesi, 11 ülkeye ihraç ediliyor.

İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasında 3 İnegöl firması derece almıştı. İnegöl’ün köklü mobilya firmalarından Ozzo Mobilya’nın 2014 katalogunda yer alan Zero isimli sandalye de ödül alan ürünler arasında yerini almıştı. Modern çizgileri ve eşsiz tasarımıyla tasarım ödülü alan ürün, 28 Ocak-2 Şubat tarihlerinde düzenlenen fuarda ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.

 

İNEGÖL FİRMALARI OLARAK ÇOK İYİ İŞLER YAPTIK

Ozzo mobilya firmasının sahibi Vehbi Şimşek, 8 yıldır katıldıkları İSMOB’da ilk kez bir ürünlerinin dereceye girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İSMOB fuarını değerlendiren Vehbi Şimşek, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı iç piyasada biraz durgunluk olduğu gözlendi fuarda. Ancak yabancı müşteri bir hayli yoğundu. Bizim standımıza da ciddi bir yoğunluk vardı. Biz İnegöl firmaları olarak sanıyorum çok iyi işler yaptık. İnşallah bu kötü başlamış yılı İnegöl mobilyacıları olarak iyi geçireceğiz. Faydalı bir fuar oldu” dedi.

 

GERÇEK ANLAMDA AİLE ŞİRKETİYİZ

Tasarım yarışmasında 3 İnegöl firmasının ödül almasının gurur verici bir tablo olduğunu da ifade eden Şimşek, “Çilek mobilyayı zaten ayrı tutmak lazım. Dünya markası olmuş, sınırları aşmış bir firma. Onlar her yıl bunu alışkanlık haline getirdiler ve yapıyorlar. Onun dışında, İnegöl’de 15-20 civarında firma gerçekten marka olma yolunda ciddi yatırımlar yapıyor. Bunlardan biri de Vanessa. Bizler de para kazanmayı değil de marka olma yolunda mücadele ediyoruz. Ayrıca bir de diğer firmalardan farklılığımız, biz gerçek anlamda aile şirketiyiz. Ben Vehbi Şimşek baba olarak firma sahibiyim, oğlum Uğur, kızım Burcu, gelinim Nazan… Hep birlikte bu firmayı idare ediyoruz. Mutfağından pazarlamasına kadar her şeyi birlikte düşünüp, her şeyi birlikte tasarlayıp marka olmak için, firmamıza, İnegöl’e ve ülkemize ivme kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

11 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

Fuarda ödül alan Zero isimli ürünleri hakkında da bilgi veren Şimşek, ürünlerinin 2014 katalogunda yer aldığını ve ilk kez fuarda sergilendiğini söyledi. Firmalarının şuanda 11 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Vehbi Şimşek; “Fransa, Yunanistan, Rusya, Azerbaycan, Dubai, Irka, İran, Mısır, Gabon, Kanada ve Amerika’ya ihracatımız var. Tasarım ödülü alan ürünümüz Zero da bu 11 ülkeye ihraç edilecek. Allahın izniyle önü çok açık bir ürün” dedi.

OZZO’NUN TEK HEDEFİ MARKA

Vehbi Şimşek, firmalarının 1950 senesinden bu yana vergi mükellefi olduğunu da vurgulayarak şöyle devam etti: “Benim babam 1950’de bu işe başlamış, ben de bunu devam ettiriyorum çocuklarımla beraber. Hedefimiz hep iyi bir marka oluşturmak, bunun altını da kendimize has ürünlerle doldurmak oldu. Para kazanmak değil amacımız. Ülkemiz bizim işimizle ilgili çok geri kalmış. Hammaddesi çok olan, ancak bunu değerlendiremeyen bir ülke. Bizim hammaddemizi düne kadar Avrupalılar alıp işledi. Biz de şimdi bu konuda kendimizi geliştirip, yeni tasarımlar ve modeller, yeni teknolojiler, yeni yatırımlar yapıp bu işin okulu olmak istiyoruz. Sandalye üretiminin yanında ahşap yan sanayi yardımlarımızı da meslektaşlarımıza sunuyoruz. İleriye yönelik dünyada ses getirecek marka olmayı hedefliyoruz.”



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25