Zeytinlere kimyasal gaz

Zeytinlere kimyasal gaz

İsrailli sivil işgalcilerin Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını yok etmek için kimyasal madde içeren gazlar kullandığı tespit edildi. Filistin Tarım Bakanlığı, `100 zeytin ağacı yok edildi. Çevrede zarar büyük` dedi.

Filistin`in Batı Şeria Bölgesi`ndeki Nablus şehrinde İsrailli sivil işgalcilerin (yerleşimciler) Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını yok etmek için kimyasal madde kullandığı tespit edildi. Kimyasal madde içeren gazlarla 100 kadar zeytin ağacının yok edildiği belirtilerek, `Gazın kullanıldığı alanlarda çevreye de büyük zarar verildi` denildi. Filistin Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada cumartesi günü İsrailli işgalciler tarafından tahrip edilen bir zeytin bahçesinde yapılan araştırmada zeytin ağaçlarında kimyasal maddelere rastlandığını açıkladı. Bahçede 100 zeytin ağacının yok edildiği bildirildi.

Batı Şeria`ya yerleştirilen sivil işgalciler zaman zaman Filistinlilere yönelik silahlı saldırılarda bulunurken onlara ait gayrimenkullere saldırıyor ve tarım arazileri ile ağaçlarını yok ediyor. İsrail, sivil işgalcilere bu eylemleri karşılığında herhangi bir ceza öngörmüyor. Bu arada, İsrail`in BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) heyetinin Kudüs`e girmesine izin vermemesi  uluslararası tepkilere yol açtı.

AB`DEN KINAMA

Arap Birliği`nden yapılan yazılı kınamada `İsrail`in uluslararası toplumu hafife alan bu tavrını ve heyetin Kudüs`e girmesine izin vermemesini kınıyoruz. İsrail, Kudüs`ün karşı karşıya olduğu Yahudileştirme tehlikesini gizlemek ve gözlerden ırak çalışmalarına devam etmek için bu ziyareti iptal etmiştir` ifadesi kullanıldı. 

Barışı görüşme vakti geldi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, `İsrail ile Filistin arasında barış vakti geldi. Filistinli yetkililerle çözüm için görüşmeler yapılması gerekiyor` dedi.  Ürdün`deki Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi`ne katılan Peres, `İki devletli çözüme inanıyoruz. Filistinli yetkililerle çözüm için görüşmeler yapılması gerekiyor` diye konuştu. Kalkınma ve ekonomide şeffaflık gibi konularına yer verilen zirveye 60 ülke ve 800 isim katılıyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07