www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ziraat´tan teknik gezi

Ziraat´tan teknik gezi

İnegöl Ziraat Odası, Ziraat Yüksek Mühendisi Ufuk Tan Duran ve Ziraat Mühendisi Gizem Küçük öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi´ne demonstrasyon ve teknik gezi düzenledi.

Çiftçilerin bahçelerinden en yüksek verimi alması, kültürel uygulamaları ve zirai mücadeleyi nasıl yapacağı gibi benzer soruları yanıt bulması amacıyla Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümran Ertürk ve Dr. Raşit Batur Oran´la buluşuldu.

Demonstrasyon kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen ?Şeftalide Modern Terbiye Sistemlerinin Ülkemiz Koşullarında Uygulanabilirliği´ konulu çalışmada 3 farklı şeftali çeşidinde, 8 farklı budama tekniği hakkında çiftçilere bilgi verildi.

ÇİFTÇİYE YOL GÖSTERECEK

Konvansiyonel yetiştiricilikte şeftalide ?Goble´ terbiye sistemi uygulanırken Avrupa ve Amerika´da bu sistemin artık yavaş yavaş yerini diğer sistemlere bıraktığı belirtildi. Ülkemizde de bu sistemlerin uygulanabilirliği araştırmak için Prof. Dr. Ümran Ertürk ve Dr. Raşit Oran Batur tarafından bu çalışma başlatıldı. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sayın Sezai Çelik,bu terbiye sistemlerinin çiftçiye yol gösterici olması ve yeni  ufuklar  açmasına  yardımcı olmak amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini dile getirdi.

MERAK EDİLENLER YANITLANDI

Teknik gezi kapsamında ise Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümran Ertürk´ün liderliğinde ceviz bahçeleri gezildi. Uludağ Üniversitesi Tarımsal Uygulamalar ve Araştırma Çiftliği´nde bulunan 12 çeşitten oluşan ceviz adaptasyon bahçesinde çiftçilere ceviz yetiştiriciliği hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Çiftçiler karşılaştıkları sorunları anlatırken, Prof. Dr. Ümran Ertürk ise soruları en ince ayrıntısına kadar yanıtladı. Ceviz yetiştiriciliğinde yapılan hatalara değinilirken bunların düzeltilmesi için çiftçilere önerilerde bulunuldu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36