www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ZİYAFET SOFRASI İNEGÖLLÜLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

ZİYAFET SOFRASI İNEGÖLLÜLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ziyafet Sofrası” isimli tek perdelik komedi oyunu, ilçe halkını kahkahaya boğdu. Hüdayi Dergahına karnını doyurmak için gelen Ahmet ve Mehmet kardeşlerin yaşadıklarını konu alan oyun, iz

İnegöl Belediyesi, Ocak ayı kültür sanat etkinliklerinin finalini tiyatro gösterisiyle yaptı. Tiyatro Külliyen tarafından sahneye taşınan Ziyafet Sofrası isimli tek perdelik komedi oyunu, Çarşamba akşamı Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde İnegöllülerle buluştu.

 

Osman Nuri Topbaş’ın yazdığı ve yönetmenliğini Osman Doğan’ın yaptığı oyunu Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcileri de izledi. Oyuna ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Hüdayi Dergahına karnını doyurmak için gelen iki sarhoşun yaşadığı dönüşümü mizahın diliyle anlatan tek perdelik komedi oyun 20.00’da başladı. Daha önce Türkiye’de 42 şehirde ve Avrupa’da 5 ülkede sahnelenen oyunun 6. sezonunda 400’e yakın sahneyle buluşan Ziyafet Sofrası isimli gösteride, Üsküdar’daki Hüdayi Dergahına ramazan ayında karınlarını doyurmak için giden iki sarhoşun yaşadıkları komik durumlar anlatılıyor. 90 dakikalık oyunun büyük bölümünde kahkahalar hava uçuşurken, gösteri izleyenlerden tam not aldı. Mehmet ve Ahmet isimli iki arkadaşın yeni bir hayatı tanımasının işlendiği Ziyafet Sofrası’nın oyuncularının performansı da göz doldurdu.

 

Oyun sonunda Belediye Başkanı Alper Taban da sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Taban, “Bu akşam hem güldük, gülerken de düşündük. İnsan, hayatında farkında olmadan yaşarken yapmış olduğu ya da eksik kalan yönlerini değerli oyuncularımız sahnede biraz da mizahi boyutuyla bizlere gösterdi. İnşallah istifade etmek nasip olur hepimize. Vatandaşlarımıza da bu akşam bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Daha farklı tiyatro oyunlarını da farklı kültür sanat etkinliklerini de sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşma sonrası Başkan Taban oyunculara İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00