ZULMÜN ARKASINDA SİYONİZM VAR

ZULMÜN ARKASINDA SİYONİZM VAR

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar, coğrafyamızı kana bulayan olayların arkasında Siyonizm’in olduğunu söyledi.

Mısır’da darbe yönetiminin 529 idam kararının ardından 683 darbe karşıtı hakkında daha idam kararı almasının ardından tepkiler devam ediyor. Dün de Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Cuma namazı sonrası İshakpaşa Camisinde basın açıklaması yapıp kararlara tepki gösterdi.

 

İDAM KARARLARINDAN TEK ÇIKARI OLAN SİYONİZMDİR

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar, kardeş ülke Mısır’da darbe yönetiminin kontrolündeki yargının daha önce aldığı 529 idam kararının üzerine 683 idam kararı daha aldığını hatırlatarak; “Aralarında İhvan-ı Müslimin’in Genel Mürşidi Muhammed Bedii’nin de olduğu İhvan yöneticilerine ve mensuplarına verilen bu yeni idam cezaları da elbette kabul edilemez. Aklıselim sahibi herkes bu cezaların hukuki bir dayanağının olmadığının farkındadır. Mısır’da darbe ile yönetime el koyan cuntanın bu süreci uluslararası destek olmadan işlettiği düşünülemez. Elbette bu sürece destek olanlar Mısır’daki kaos ortamından fayda umanlardır. Biz İslam coğrafyasındaki çatışmalardan ve karmaşadan sadece ve sadece ırkçı emperyalizmin, yani siyonizmin beslendiğine inanmaktayız. Tarih, siyonizmin taşeronluğunu yaparak kendi halklarına karşı zulmedenlerin, kullanılma süreleri bitip buruşturulup atıldıklarında tutunacak bir dal bulamadıklarını defalarca yazmıştır. Geçtiğimiz yıl 3 Temmuz’da meydana gelen askeri darbenin kardeş ülke Mısır’a, kardeş Mısır halkına, Mısır’ın geleceğine zerre kadar bir faydası olmadığı gibi, bizzat bu darbede taşeronluk yapanlara da herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Bu darbeden ve darbecilerin kontrolündeki yargının idam kararlarından çıkarı olan tek merkez Siyonizm’dir” dedi.

 

SAMİMİYETE DAVET EDİYORUZ

“Bir ülkenin yöneticileri, ya da bir devlet, kendi halkının iradesine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak ilelebet ayakta kalamaz” diyen Alemdar, şöyle devam etti: “Zulüm ilelebet devam edemez. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan, üstelik askeri bir darbenin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır’da barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır. 529 idam kararından sonra başta Türkiye olmak üzere, İslam ülkelerinin her biri, insan hak ve özgürlüklerinden dem vuran her kuruluş, sözde askeri darbelere karşı Batılı ülkeler, tepkilerini Mısır’daki darbe yönetimine gerçekten iletmiş olsalardı bu yeni idam kararlarına cüret edilemezdi. Buradan iki sonuç çıkar. Birincisi uluslararası resmi platformların Mısır üzerinde en ufak bir yaptırım gücü yoktur. İkincisi Mısır’a gösterilen tepkiler en ufak bir yaptırım içermeyen sözde tepkilerdir. Maalesef biz ikincisinin olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda gerçekten çaba sarf etmeyen uluslar arası ve ülkemizdeki resmi tüm makamları ve kuruluşları samimi olmaya davet ediyoruz. Her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa rağmen Mısır halkı ve İhvan-ı Müslimin taraftarları yaşanılan bu süreçte itidal ile hareket etmelidirler. Darbe yönetimince uygulanan şiddet ve hukuksuzluğun amacının Mısır’da bir iç savaş ortamı oluşturmak olduğuna dair endişelerimiz devam etmektedir. Muhtemel bir iç savaşın kazananı yine ırkçı emperyalizm ve Siyonizm olacaktır. Mısır halkı ve İhvan-ı Müslimin haklı mücadelesine gölge düşürmeden idamlara karşı tüm tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, her zaman olduğu gibi kardeş ülke Mısırın geleceğinin ve kardeş Mısır halkının geleceğinin yanında olmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde bölgenin tüm ülkelerinin ve halklarının barış ve huzura kavuşmasının ancak ve ancak İslam Birliği yolunda atılacak adımlarla sağlanabileceğini de haykırmaya devam edeceğiz.”

 

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Irak’ta rutine bağlanmış bombalama olaylarının, Suriye’deki iç savaşın, Mısır’da işletilen darbe sürecinin ve coğrafyamızı kana bulayan diğer olayların arkasında Siyonizm’in olduğunu ısrarla vurgulamaya devam ettiklerini dile getiren Kenan Alemdar, “ABD, AB ve İsrail bu sürecin dışında değildir. NATO bu sürecin dışında değildir. Yapılan açıklamalarda Siyonizm gerçeği, ABD, AB ve İsrail gerçeği ifade edilmiyor da, sadece darbeci Mısır yönetiminden ve birkaç Körfez ülkesinden dem vuruluyorsa maalesef vicdan ve duyarlılık sahibi kitleleri manipüle etmekten öteye gidilmiyordur. Buradan ülkesi ılık suda bekletilmekte olan ya da bizzat ateşin ortasına atılmış olan tüm mazlumlara sesleniyoruz: Yeryüzünde sömürülen, ezilen, yoksul ve yoksun bırakılan ve çocuklarının oluk oluk kanı akıtılan toplumlar bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanında bulunmadığı müddetçe değişen bir şey olmayacaktır. Hakkı üstün tutan bir anlayışla Yeni Bir Dünya’nın mutlaka kurulması gerekmektedir. Olup bitenler, bu coğrafyadaki farklı çevrelerin üç günlük iktidar ve çıkar hesapları nedeni ile bu ideali tehir etmeleri ve ırkçı emperyalizm yani siyonizm ile işbirliğine gitmelerinin neticesidir diyoruz. Ve şu duamızla basın açıklamamızı tamamlıyoruz:

İçimizdeki beyinsizler yüzünde bizi de helak etme, her ne şart altında olursa olsun zalime karşı haykırma gücü, haykırma kuvveti ver, bizi salihlerden ve sadıklardan eyle Ya Rabbi. Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem, Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sözevemem, Adam aldırmada geç git diyemem aldırırım, Çiğnerim çiğnenirim Hakkı tutar kaldırırım. Zalimler için yaşasın cehennem” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07