www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FİKRET FİDAN`I MÜTEVAZİ, KARARLI VE SAMİMİ BULDUM

FİKRET FİDAN`I MÜTEVAZİ, KARARLI VE SAMİMİ BULDUM


MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan İnegöl basınını dün sabah kahvaltılı toplantıda ağırladı. Toplantıya MHP ilçe Başkanı Fahri İnkaya’nın yansıra, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ve MHP’nin belirlediği bazı belediye meclis üyesi adayları da katıldı.

 

MHP Adayı Fidan, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İnegöl’ün son 10 yıldır belli kesimler tarafından yönetildiğini iddia eden Fidan, belediye başkanı seçildiğinde, İnegöl’ü daha şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yöneteceklerinin altını çizdi.

 

İnegöl’ün 2000’li yıllarda var olan sorunlarının halen sürdüğünü kaydeden Fidan, İnegöl’e proje hazırlarken özelikle maliyet ve memnuniyet esasını baz alacaklarını söyledi.

 

İktidar ile MHP arasındaki oy farkının nasıl kapatılacağı sorusuna da cevap veren Fidan, “Biz herkesi kucaklamak için yola çıktık. Meclis adaylarımızda gördüğünüz gibi bu çok açık. İnegöl’de belli bir kesim dışlanıyor, belli bir kesimde iktidarın nimetlerinden faydalanıyor. Adil bir yönetim tarzı sergileyeceğiz. İhaleleri basına ve halka açık yapacağız. Bizim bir geçmişimiz var. İnsanların sevgisi ve sempatisi var. Daha önce 2 seçime girdim. Ancak o seçimlerle kıyasladığımızda bu dönem biz bu işi bitirdik gözüyle bakıyoruz.”dedi.

 

Bugün mevcut yönetimi eleştiren vatandaşların da zaten en çok dert yandığı konuların başında, belli zümreden insanların sürekli korunup kollandığı, iktidarın nimetlerinden faydalandığı değilmiydi.

 

İşte 30 Mart’ta kim seçilirse seçilsin yönetim ve idarede, paylaşım ve hizmette asla ayrım ve kayırma yapmamalıdır. Geçmişte varsa da bu anlayıştan vazgeçilmelidir. Zira İnegöl üzerinde 236 bin insanın hakkı olan bir ilçedir. İnsanları milletine, bölgesine, ya da nüfusuna göre ayırmak büyük vebal olur.

 

Fikret Fidan’ın basının huzurunda adaletli, şeffaf ve herkesi kucaklayıcı bir yönetim anlayışında olacağına dair söz vermesi, beni kişisel olarak tatmin etti. Bu konuda Fikret Fidan’ın samimiyetine inanıyorum. Umarım çalışma arkadaşları ve teşkilat mensupları da aynı anlayış ve duyguyla hareket etme kabiliyetini gösterir.

 

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER YUVAYA MI DÖNÜYOR?

Saadet Partisi’nden istifa ederek HAS Parti’ye, oradan da genel başkanları

Numan Kurtulmuş’un izini sürerek AK Partiye geçen birçok milli görüşçünün umudu Hasan Aydın’dı.

 

AK Parti’nin aday adaylık sürecinde Hasan Aydın ile birlikte hareket eden milli görüşçülerin bir kısmının hayalinde belediye meclis üyeliği bazılarının da belediye başkan yardımcılığı vardı. Ama kurulan tüm hayaller, Alinur Aktaş’ın yeniden aday gösterilmesiyle suya düştü.

 

AK Parti’ye katıldıktan sonra üvey evlat muamelesi gördükleri ve dışlandıkları her hallerinden belli olan birçok eski mili görüşçünün 30 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’ni destekleyeceği tahmin ediliyor.

 

SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve SP Adayı Salih Berber’in her platformda tüm eski milli görüşçüleri yuvaya davet etmesinin de etkisi ile yuvaya dönmeye hazırlanan eski milli görüşçülerin Saadet Partisi’ne seçim üzeri büyük moral ve katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Yuvaya döneceklerin başını Zeki Anıl Gülşen’in çekeceği eski milli görüşçülerden bir kısmının belediye meclis üyeliği noktasında da görev alması bekleniyor.