www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


VİLDAN HANIM, GÜLMEK YETMİYOR


İnegöl halkı olarak geçmişte ANAP, DYP, Refah Partisi ve MHP´ye ciddi destekler vererek TBMM´ye milletvekili göndermeyi başaran ender ilçelerden biriyiz.

Son 17 yıldır da gözümüz kapalı AK Parti´yi hem genelde, hem de yerelde büyük bir oy oranıyla destekliyoruz. Belediye başkanının ya da milletvekilinin kim olduğuna bakmaksızın liderin tercihine onay veriyoruz. TBMM´ye son gönderdiğimiz vekil Vidan Yılmaz Gürel´de buna dahil.

İlk kadın milletvekilimiz Şekibe İnsel´in ardından hep erkek milletvekili ile temsil edilen İnegölümüz, 83 yıl aradan sonra Başkan Erdoğan´ın tercihi sonucu alışık olmadığı bir şekilde bayan milletvekili ile çalışmak zorunda bırakıldı.

Tabi milletvekilinin erkeği kadını olmaz. Kadında olsa siyasete soyunmuşsanız şayet, ben bu işi hakkıyla yaparım,  üstesinden gelirim manası taşır. Milletvekilimiz Vildan hanımda onca aday adayı arasından sürpriz bir şekilde milletvekili olarak aday gösterildi. Seçilecek yerden de gösterilince rahat bir şekilde Ankara´da göreve başladı.

Ancak Vildan hanımın aday gösterilmesi ne kendi teşkilatında, ne de İnegöl kamuoyunda pek memnuniyet uyandırmadı.

Yoğun tempoda çalışan eski milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Hüseyin Şahin´in ardından bir bayan milletvekilinin performansı herkesçe merak ediliyordu. Bayan olması hasebiyle kendisi ile nasıl çalışılacak, neler yapabilecek bakalım diye bu zamana kadar beklendi.

Yaklaşık 18 aydır milletvekili olarak görev yapan Vildan Hanım ne yaptı dersiniz, bana göre koca bir hiç. Vildan hanım maalesef protokol milletvekilliğinden öteye geçemedi

Partisinin ve belediyenin programlarına katılan, davet edildiği bazı açılışlara icabet eden Vildan hanımın şuana kadar performansı beklentilerin çok çok altında.

İnegöl gibi nüfusu 300 bine dayanmış koca bir ilçenin milletvekili olan Vildan hanımın çok daha aktif olması icap eder ki, kendisinde maalesef o heyecanı, o kapasiteyi bu zamana kadar görebilmiş değiliz.

Vildan hanımın kurumlarla ve iş dünyası ile ilgili irtibatı ve ilişkisi hangi düzeyde, ilçe halkından gelen şikâyetleri dinliyor mu, yerel gazetelerde gündeme getirilen sorunların ardına düşüp, çözmeye yönelik gayreti var mı, açıkçası bu zamana kadar kendisi ile karşılaşmayan bir gazeteci olarak duymadım, bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey var ki, bugün 300 bin nüfusa sahip İnegöl ile birlikte Yenişehir, Domaniç ve yakın ilçelere hizmet verdiği söylenen İnegöl Devlet Hastanesi´nde 1 tane bile psikiyatri doktoru yok. Olmadığını nereden anlıyoruz. Merkezi Hekim Randevu Sistemine girip randevu aradığınızda karşınıza, Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır! Ancak "Alternatif Hastaneler" sekmesinden en erken "?" tarihine randevu alabilirsiniz. şeklinde bir mesaj çıkıyor.

Yine 300 binlik İnegöl´de 1 tane cildiye doktoru hizmet veriyor.  1 cildiye doktoru tek başına koca şehre nasıl yetebilir ki, zaten yetemiyor da. Zira aynı şekilde Merkezi Hekim Randevu Sistemine girip randevu almaya kalktığınızda karşınıza, Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır!?mesajı ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Diyeceğim odur ki,  milletvekilimiz pasif ve yetersiz. İlçenin beklentilerine cevap veremiyor. Tek yaptığı güzel şey sürekli tebessüm etmesi diyeceğim ama, millet sorunlarına çare ararken O´nun gülmesi sinirleri daha da bozuyor.

Yanlış anlaşılmasın maaşında filan gözümüz yok, güle güle harcasın. Ama, devlete 18 ayda en az 500 bin lira gibi maliyeti olan Vildan hanımın, İnegöl´e 18 ayda 50 bin liralık bir katma değeri olmuş mudur, olduysa lütfen açıklasın.