www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


ÇOĞUNLUK HAK SEBEBİ DEĞİLDİR


 

2015 iki turlu seçimin ikinci turunu yaşadık.Birinci turda istediğini alamayan AKP ikinci turda muradına erdi.Tek başına hükümeti kurma yetkisini, kanunlarımıza göre elde etti. Bugüne kadar yaptıklarına bakarak, milletimiz için hayırlı olsun diyemiyorum.Çünkü 13 yıldır devam eden tek AKP iktidarının ülkemizi getirdiği durum ortada.Bütün bunları görerek hayırlı olsun demek, milletimize en büyük kötülük etmektir.İntihar eden insana hayırlı olsun denmez.İntihardan vazgeçirmek için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekir.

 

      Seçimler yapılan hataları, günahları temizleme aracı değildir.Adil olmayan seçim sistemi ve eşit olmayan şartlarda yapılan seçimlerde en çok oyu almak, yapılan yanlışların  doğru olduğunu göstermez.

 

        Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne girmesi ülkemiz ve milletimiz için yanlıştır.Hatta felakettir.Çünkü AB, uluslar arası bir anlaşma olmaktan ziyade, AB çatısı altında tek devlet olmaktır.Egemenlik hakkı Avrupa Parlamentosunda olacaktır.Kanun çıkarma veya kanunları iptal etme yetkisi AB Parlamentosunun olacak. TL kalkacak EURO geçecek.Para basma yetkisi AB Merkez Bankasının olacak.Ordu tek ordu olacak.TSK feshedilecek.Avrupa Ordusu kurulacak.Hans komutan, Hasan er olacak.

 

AB´nin temeli eski Roma ve Yunan Medeniyetidir.Zina, eşcinsellik, uyuşturucu kullanmak normal olarak kabul edilir.Allah´a ve Peygambere küfretmek, alaya almak, karikatürünü yapmak ifade özgürlüğü olarak değerlendirilir.Kanunları da buna göre düzenlenmiştir.AB´ye giren veya girmek isteyen ülkeler başında bunları kabul eder ve kanunlarını buna göre düzenler.Bu nedenle bizim Anayasa´mızın 90.maddesine ilave yapılmıştır.

 

       Çoğunluk uyuşturucu serbest olsun veya eşcinsellik veya zina serbest diye referandum istese bu doğrumudur?Bu mantıkla eski toplumlarda birçok yanlış uygulama da geri getirilebilir.Hitler sakat insanları öldürtüyordu.Gelecek nesli korumak için.

 

        Hindistan da insanların çoğu ineğe tapıyor.Doğru mu yapıyorlar.Kur´an-ı Kerim´de insanların çoğu iman etmezler buyuruyor.Dünyada 7 milyar insanın 5 milyarı Gayri Müslim. Yani çoğu gayrimüslim.Görüyoruz ki çoğunluk Hak sebebi değildir.Bütün Peygamberler azınlıkta idi.İnsanların çoğunu Doğru olana yöneltmek için çalıştılar.

 

         AKP´nin 13 yıldır ortaya koyduğu icraatların temeli yanlıştır.Zihniyet yanlıştır.13 yıldır ekonomide uygulanan Kemal DERVİŞ modeli, yani faizci Kapitalist ekonomik model yanlıştır. Türkiye´de Üretimi bitirmiştir. Tarımsal ürün üretiminde kendine kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden birisi olan Türkiye, maalesef saman, buğday,mısır, arpa, canlı hayvan, et ithal eder hale gelmiştir.Sanayi kuruluşlarımız Petkim,Tüpraş Ereğli demir Çelik, Telekom gibi kar eden kuruluşlar yabancılara satılmıştır.Üç cep telefon şirketi yabancılarındır. Bankacılık sektörünün % 70´i yabancılara geçmiştir.Ziraat ve Halk Bankası satıl listesindedir.Merkez Bankası´nın % 25´i özel bankalarındır.Hazineye ait hisselerin de satıldığı söyleniyor.

       Milletin sırtından oluşan bütçeden 13 yılda 650 MİLYAR TL FAİZ ödenmiştir.Halen ödenmeye devam etmektedir.

 

       Dış politika da yanlıştır.BOP Projesi Eşbaşkanlığı yanlıştır.Bu çerçevede Ortadodoğu perişan edilmiştir.ABD zalimdir.Zalimlerle kolkola girmek zulümdür yanlıştır.Terörün önlenmesi için ABD ile işbirliği yapmak yanlıştır.

 

        Her iktidarın eksik veya fazla yapabileceği sıradan işler olan,yol yapmak, köprü yapmak, hastane yapmak gibi hizmetler yukarıda saydığım hayatî yanlışları düzeltemez. Bu yanlışlara % 49 EVET demiş olabilir, % 51´de bu yanlışları yapanlara HAYIR demiştir.

        Milletimiz adına sadece üzülüyorum ve hayırlı olsun diyemiyorum.Özür dilerim.