www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


İSRAİL TÜRKİYEANLAŞMASI


 

         Türkiye ile İsrail arasında normalleşme süreci altında Belçika´da yürütülen gizli görüşmelerin sonuçlandığını, hatta mutabakat metninin hazır olduğunu önce Reuters´tan, ardından Anadolu Ajans´ın haberi doğrulaması ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Yine Suriye görüşmeleri için Newyork´ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun;?Tabii ki görüşmeler olacak, devam etmelidir.? Şeklinde görüşmelerin olduğunu doğrulaması ile kesinlik kazanan

 

Anlaşmada 5 ana madde var...

1-) MAVİ MARMARA İÇİN TAZMİNAT

 Yakınlaşma adımlarının önünü tıkayan en önemli faktör, Mavi Marmara tazminatıyla ilgili...10 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği 2010 yılındaki baskınla ilgili olarak İsrail,Türkiye´ye 20 milyon Usd tazminat ödeyecek.Bu para hayatını kaybeden ya da yaralananların ailelerine verilmesi için özel bir fona devredilecek.

2-) BÜYÜKELÇİLER YENİDEN GÖREVE BAŞLAYACAK

Geri çekilen büyükelçiler yeniden gönderilecek.

3-) TÜRKİYE DAVALARDAN VAZGEÇECEK

Türkiye baskını gerçekleştiren İsrail askerlerine açtığı davalardan vazgeçecek. Karar, TBMM´den kanun olarak geçirilecek.Yeni davaların açılması engellenecek.

4-)HAMAS´IN TÜRKİYE´DEKİ AKTİVİTELERİ SINIRLANDIRILACAK

Hamas´ın askeri kanadının önemli isimlerinden, İsrail´in askerlerinin kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili suçladığı Salih El Aruri Türkiye´den sınır dışı edilecek. Hamas´ın Türkiye´deki aktiviteleri sınırlandırılacak.

5-)DOĞALGAZ İMKANLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Türkiye ve İsrail gaz arama çalışmalarında işbirliği yapmayı, Türkiye, İsrail gazı almayı veAvrupa´ya İsrail gazının taşınması için boru hattı inşasını kabul edecek.

         Halbuki kısa bir süre önce İspanya Yüksek Mahkeme´sinden, İsrail Başbakan Netanyahuve  6 İsrailli Bakan´a tutuklama kararı çıktı. Netanyahu, Ehud Barak, AvigdorLiberman ve diğer 4 İsrailli bakana İspanya Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi.31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail tarafından Mavi Marmara´ya yapılan saldırıda gemide bulunan İspanya vatandaşlarının açmış olduğu davada İsrailli sorumlulara tutuklama kararı çıktı.

        Siyonist teröristlerin etrafındaki çember daralmaya başlayınca, Türkiye´yi kullanıp bu çemberi ortadan kaldırmaya çalıştıkları ortaya çıkmış bulunuyor.

Anlaşmanın sonuçlarından önce, şu tespitleri yapmak istiyorum.

-Türkiye-İsrail arasında görüşmeler 01.Kasım.2015 ten önce başladığı ve seçimler sürecinde devam ettiği anlaşılıyor.Hani İsrail AKP´yi devirmeye çalışıyordu.Öyle bir algı oluşturuldu ki; İsrail AKP´yi istemiyor.Paralel ile anlaşmış AKP´yi yıkmak istiyor.Acaba Belçika´da İsrail ile gizli görüşmeleri yürüten Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Paralelci mi ? İsrail ile anlaşmada bir sorun çıkarsa mutlaka bu yetkililer paralelci suçlaması ile hapse atılır.

-Mavi Marmara Şehidleri´nin yakınları ve IHH, şehid kanlarının pazarlık konusu edilmemesini istiyor. Hükümet hangi hakla bu konuyu pazarlık konusu ediyor.İnancımıza göre ?Katillerden hesap sorma yetkisi ancak maktülün yakınlarına tanınıyor.? Devlet ise maktülün yakınlarının taleplerinin yerine getirilmesini sağlar.

-İsrail ile restleşmenin en önemli konusunu, Gazze´ye ablukanın kaldırılması oluşturmasına rağmen, anlaşmada bu konu hiç yer almamıştır.Tam tersine Gazze´nin meşru temsilcisi HAMAS´ın cezalandırılması gündeme getirilmiştir.

       Sonuç olarak;

-AKP gerek İsrail konusunda, gerekse diğer konularda (AB+ABD vs.) milletimizi aldatıyor.Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor.One Minute dedi.İsrail´in OECD üyeliğini onayladıı.İsrail´le kavga ediyor gözüküyor, diğer taraftan ticaret hacmi artıyor.CumhurbaşkanıPerez´i TBMM´de alkışladılar.Şimdi Manavgat sularını Kıbrıs üzerinden İsrail´e taşımanın projesi yapılıyor.Mahkemelerimizde verilen İsrail´li teröristlerin tutuklanması talebini Adalet bakanlığı takdir yetkisi olmamasına rağmen İnterpol´e göndermedi.Sümen altı etti.

-2014 yılında Gazze´ye yapılan saldırıları İsrail Büyükelçilik binası önünde protesto eden 4 vatandaşımıza toplamda 20 ay hapis cezası verildi.

?-Müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz? nebevi uyarısını dikkate almayan feraset ve basiretten yoksun Müslümanlar ne zaman uyanacak, merak ediyorum.Yoksa kabirde mi

-IHH ve diğer STK´lar ne zaman hükümetin yanlış adımlarına karşı onları uyarmak için mitingler, konferanslar, gösteri ve yürüyüşler yapacak?

-Kafalarını, beyinlerini, iradelerini kiraya vermiş zavallı Müslümanlar; kıldığınız namazların, yaptığınız ibadetlerin sevabı sizlerden alınıp, sizin desteklediğiniz yöneticilerin yanlış uygulamaları yüzünden mağdur ve mazlum duruma düşenlere verilecek.Onların günahları da size yüklenecek.

Peygamberimiz uyarıyor.?Bir kötülük gördünüz mü, onu elinizle değiştirin, gücünüz yetmezse dilinizle karşı çıkın, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğzedin ki, bu da imanın en zayıfıdır.?

-Ey Müslümanlar.Siz neden susuyorsunuz? Bu ölüm sessizliği hayra alamet değil.

-Gazze´de Müslüman kardeşlerimiz abluka altında.Açık bir cezaevinden farksız.Temel ihtiyaç maddeleri, ilaç gibi acil ihtiyaçlarının bile Gazze´ye geçmesine izin verilmiyor.

Hadis-i  Şerifleri hatırlatarak yazımı bitirmek istiyorum.

?Müslüman müslümanın karde­şidir. Ona zulmetmez; onu yardımsız bırakmaz; onu tahkir etmez. Üç defa kalbine işaret ederek Takva şuradadır. Müslüman kardeşini hakir görmesi kişiye kötülük olarak yeter. Her müslümanın namusu, kanı, malı ve onuru müslümana haramdır. ?(Müslim, "Birr", 32)
?Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (zalimlere de) teslim etmez. Kim, din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir?? (Buhârî, ?Mezâlim?, 3; ?İkrah?,7; Müslim, ?Birr?, 58;Tirmizî, ?Hudud?,3.)