www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


LANET OLSUN!


1982 Yılı´ndan bu yana gazetecilik yapıyorum. Hiçbir zaman kendime YALAKA, YANDAŞ, YALANCI, ŞANTAJCI gibi yakıştırmalar yapmalarına meydan verecek yanlışa düşmedim. Yanlış insanlardan hep uzak durdum. Kim ne yaparsa yapsın beni bağlamaz dedim. Uzun yıllar önce gazeteciler cemiyeti denilen derneklerde bile üye olmadım. Takii rahmetli Yahya abinin derneğini açtığı güne kadar. Orada da sadece üyeliğim var. Hiçbir etkinliğine de katılmıyorum.

Ben şahsım  olarak her zaman kendime yakışan bir şekilde, gazetecilik mesleğinin onurunu koruyarak, olabildiğince işimi titizlikle yapmaya çalışıyorum. Meslektaşlarımız  AKP döneminde buyana etliye,sütlüye , dokunmadan milyarlarca cukkaya indirirken, benim 1 tek kuruş bile beklentim olmadı ve üç tane gazete kapattım. "Lanet olsun! Gazeteden para kazanmasak da olur, başka işler yapar, oralardan para kazanırız!"dedik.  Hep bu düşünceyle hareket ettim.


       Kalemini satanlara da hak vermiyor değilim! 
       Meslek hayatım boyunca kendime YALAKA, YANDAŞ, YALANCI, ŞANTAJCI, KALLEŞ dedirtmedim. Bir sürü yanlışlarını görmeme rağmen, hiçbir meslektaşıma da bu tür yakıştırmalarda bulunmadım. Çünkü maalesef ülkemizin geldiği bu noktada basın sektörünün de büyük bir ahlaki çöküş yaşadığını, bu ortamda mesleğin onurunu koruyacağım diye direnmenin de çok mümkün olmadığını, çünkü direnen insanların ekmeği ile oynandığını görerek; ?çocuklar ne yapsın aç kalacak değiller ya? diye düşündüm ve kalemini satanlara da hak vererek, kendilerine bu şekilde eleştiride bulunmadım ve hatalarını yüzlerine çarpmadım.

Ama bakıyorum ki, son günlerde bazı gazeteciler üzerinde algı operasyonu yapılmaya başlanmış. Olsun yapılsın,  benim için sıkıntı yok. Ben her zaman işimi ADAM gibi yapmaya çalışıyorum. Beni bilen bilir, kimseye de eyvallahım yok.  İnegöl halkı da kimin ne olduğunu gayet biliyor. Elimde yılların da eskitemediği arşivler var. O algı operasyonu yapanlarda kendine dikkat etsin.

Benim arşivlerim yalan söylemez.,?Dün dündür bugün bugündür? muhabbetine girmeye, kalkarsak, İnegöl´de yer yerinden oynar. Zaten onu da zamanı gelince, yazılarımda paylaşacağım. Yeter ki, benim ayarlarımla oynanmasın.

Sözün kısası ; ?Siz kim olursanız olun, doğrudan vazgeçmeyin,  eğer doğrudan vazgeçerseniz. Çekirge misali bir sıçrar, iki sıçrar, ama üçüncüde  layık olduğunuz yeri  çok kötü bulursunuz. Sakın üç maymunu oynayamaya uzun süreli devam etmeyin. Benden size ağabey nasihati?