www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ÖZLENEN GALİBİYET

Temsilcimiz İnegölspor´un Diyarbakır deplasmanından galibiyetle dönmesi, İnegölspor´un son haftalarda oynadığı iyi futbolu ispatlamak adına çok güzel oldu. Haftalardır üzerine basa basa yazdığımız ve beklediğimiz patlamayı Amed Sportif Faaliyetler karşısı


        Seyrantepe stadyumda ve adeta tarlaya benzeyen bir zeminde oynanan karşılaşmaya, kaptanlarımız Kemal Hastürk´ün sakat, Raif Demir´inde 4 sarı kart cezalısı olmasından dolayı Diyarbakır´a götürülmedikleri karşılaşmaya Amed sportif faaliyetlerin vuruşuyla başlandı. İlk yarı boyunca saha zemininin çok kötü olmasından dolayı takımlar ne doğru dürüst pas yapabildiler nede pozisyon üretebildiler. Her iki takımda çok kontrollü top oynamasına rağmen zaman zaman pozisyon hatalarından kaynaklanan, İnegölspor´un direkten dönen topuda dahil olmak üzere cılız denecek kadar zayıf olan  gol pozisyonları vardı. İlk yarının uzatma dakikalarında kullandığımız köşe vuruşunda Volkan Altunsoy´un attığı kafa gölü ilk yarının 0-1 İnegölspor lehine kapanmasına neden oldu.

 

        İkinci yarı ilk yarıya göre daha hareketli geçti. Maçın tamamında orta hakem Gürel Uzuner, takdir haklarının tamamını Amed Sportif Faaliyetler adına kullandı diyebilirim. Bu tarla gibi sahada skoru koruma adına, iyi kapanan iyi defans yapan İnegölspor´lu sporcu kardeşlerimi canı gönülden kutlarım. İnegölspor şimdiye kadar oynadığı 13 karşılaşmanın 8 takımı puan cetvelinin ilk 8´ini oluşturuyor. Bu nedenle İnegölspor bu maçlarda gösterdiği performansını maç skoruna bir türlü yansıtamıyordu. Onun içinde puan veya puanlar alamıyordu. İnegölspor, Amed Sportif Faaliyetler ve bu ayardaki takımlarla karşılaştığı zaman deplasmanda oynasa dahi, yenebilecek gücü olduğunu kanıtladı. Ben inanıyorum ki, İnegölspor bundan sonraki maçlarda daha güçlü ve skorer bir takım olacaktır. Başkan Eşref Güç´ün dediği gibi, sabretmenin meyvelerini yemeğe başlayacağız. Bu hafta oynayacağımız Gümüşhanespor maçı 6 puanlık maç, Diyarbakır galibiyetiyle gelen moral ve takım bütünlüğünü bu maçada yansıtırsak puan cetvelindeki basamakları da sağlam adımlarla çıkmaya devam ederiz.