www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


TÜRKMENLERİN FERYADINI DUYUN


 

  30.11.2015 tarihinde yazmış olduğum ?Rusya-Türkiye Savaşı olur mu ?? başlıklı köşe yazımda aynen şu ifadeleri kullanmıştım.

 

 ?Türkmenler Türkiye´ye güvenmesinler. Yoksa yarı yolda kalırlar. Mısır´da ihvan, Gazze´de Müslümanlar nasıl yarı yolda bırakıldılarsa, şimdi Türkmenler İnşaallah aynı durumu yaşamazlar. Türkmenlere yardım etmek hafif makineli tüfek vererek, onlara Don Kişot´luk yaptırmakla olmaz. Kobani´ye Kuzey Irak´taki Kürt Devleti ağır silahları bizim üzerimizden geçirerek yardım etmişti.

 

         Şimdi aşağıda okuyacağınız feryadı duyunca üzülerek haklı çıkmanın acısını yaşadım. Türkmen Dağı´nda savaşan Türkmenlerin Sözcüsü feryad ediyor, durumlarını anlatırken kelimeler boğazına düğümleniyor.

?Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız? diye konuşan sözcü, ?Türkmen Dağı´nı milim milim kaybediyoruz. Rus uçağına silah, tank ve el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz. Bize makarna, un değil teknik donanım gönderin. Ey Müslüman âlemi nasıl evinizde rahat yatabiliyorsunuz?? ifadelerini kullandı.

 

       Türkmen Dağı´nda topraklarını savunan Türkmenler, Müslüman âlemine ve Türk yetkililere seslendi. Cepheden gönderdikleri video ile verdikleri mücadeleyi anlatan Türkmenlerin sözcükleri boğazında düğümlendi. Görüntülerde duygu dolu çağrıda bulunan Türkmenlerin seslenişi sırasında Rus uçaklarının attıkları bombaların sesinin duyulması dikkat çekti. Teknik donanımlarının zayıf olduğunu vurgulayan Türkmen sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet büyükleri ve iş adamlarına seslendi. Zor durumda olduklarının altını çizen Türkmen sözcü şunları söyledi: ?Bize yardım eden herkese Allah rızası için seslenmek istiyorum. Bizlerin burada imkânı kabiliyeti yüksek, ama teknik donanımımız zayıf. Bize yardım ederken makarna, un, şekerden ziyade teknik donanım, gece görüş, termal ve uçakları düşürebileceğimiz bazı malzemeler gerekiyor. Bize yardım ederken iyi düşünün. Bize termal gönderin, bize kanas gönderin, bize gece görüş gönderin. Biz kefere ile her türlü başa çıkarız. Bu imkâna, bu yüreğe, bu imana sahibiz. Bize maddi olarak da yardım edebilirsiniz, inanın Türkmen Dağı şu an zor durumda.?

 

?TANKLARA EL BOMBASIYLA SALDIRMAK ZORUNDA KALIYORUZ?

       Hiçbir IŞİD´linin bulunmadığı bölgeyi bombalayan Rus uçaklarının bombaları ve tankları ile ellerinde silahla mücadele edemediklerine dikkat çeken Türkmenlerin sözcüsü, ?Türkmen dağları şu an zor durumda, bazı imkânsızlıklardan dolayı topraklarımızı yavaş yavaş, milim milim kaybediyoruz. Çünkü Rus uçağına ve tanka, el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz? dedi.

 

       Söylemeye dilim varmıyor, fakat Hükümet büyük bir gaflet veya hıyanet içinde. Büyük Ortadoğu Projesi işliyor.3.5 milyon Türkmen bölgeden kaçmak zorunda kalacak veya ölecek. Bölge Büyük İsrail için boşaltılıyor. Hakkari ve Şırnak´ın taşınması boşaltılması da aynı projenin bir parçasıdır.

 

      Başbakan Davutoğlu; Cenevre´de ?Kürtler masada olmalı? dedi. Fakat Türkmenler´in masada yer alması gerektiğini söylemedi. Suriye´li Araplar nasıl göç ettirildiyse, Türkmenler´in de bu bölgeden göç ettirilmesi gerekiyor ki, Puzzle´nın parçaları tamamlansın. Kuzey Irak´ta kurulan Özerk Kürt Devleti´nin sınırları, Akdeniz´e kadar ulaşması gerekiyor.Bunun için bu bölgenin boşaltılması gerekiyor.Küresel Emperyalizm bu iş için DAEŞ-IŞİD´i kurdu.Ancak DAEŞ-IŞİD´in kontrolünü kaybettiler.Bunun üzerine Antalya´da yapılan G-20 zirvesinde bu işi Rusya´nın yapması kararı alındı.Bu işi Rusya´ya ihale ettiler. ABD-Türkiye koalisyonu bozulmadan, bu işi ancak Rusya yapabilirdi. Rus uçağının düşürülmesi bu senaryonun bir parçasıdır. Resmin tamamına bakmadan olayı çözmek mümkün değildir. Yapılmak istenen Büyük İsrail´in kurulmasıdır.

 

    Süleyman Şah türbesi nereye nakledildi. YPG-PYD´nin kontrolü altında bulunan Eşme bölgesine nakledildi. Işid´den kaçırılan türbenin, bu bölgeye nakledilmesi YPG-PYD´nin tanınması anlamına geliyor. Suriye´nin kuzeyinde başlattıkları hareketle Kürt güvenlik birimleri kurarak, özerklik ilan eden ve sınırda PYD bayrağı asarak bağımsızlığını ilan eden PYD eşbaşkanı Salih Müslim Temmuz 2013´te Türkiye´ye geldi.PYD temsilcisi Salih Müslim´in Türkiye´ye Resmen davet edilmiş olması da, PYD´nin resmen tanınması anlamına geliyor.

     Ey AKP Hükümeti! Suriye´de Kürtlerin özerklik ilan etmesine göz yumdunuz diyelim, neden Türkmenlerin özerklik ilan etmelerini sağlamadınız? Türkmenlerin ?Self Determinasyon? hakkı yok mu ? Eğer bu adım atılmış olsaydı, şimdi Türkmenler Cenevre´de masada olurdu. Yine Rus katliamlarına karşı ülkelerinin korunması için Türkiye´yi açıkça davet edebilirlerdi.

 

     Rüzgârın önünde savrulan yaprak gibi, küresel emperyalizmin vahşi adımlarına alet olmaktan vazgeçin. Türkmenlere ağır silahlar vererek yardımcı olun. Türkmen dağı düşerse, tarih sizi affetmez.