www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


1 GOLE ÜÇ PUAN


Ziraat Türkiye kupası 4. eleme turunda, Samsunspor´a elenen Gümüşhanespor ile Alanyaspor´a elenen İnegölspor´un 2. lig Beyaz grubun 11. haftaki lig maçında, galip gelen taraf İnegölspor oldu. 1-0

 

        Geçen hafta deplasmanda 1922 Konyaspor´u 2-1 lik skorla geçen İnegölspor´un, bu hafta kendi sahasında oynayacağı maçı, kazanıp kazanamayacağı herkesin merak konusu idi. Grubumuzda 3 galibiyet - 2 beraberlik - 6 mağlubiyet - 11 puanla 12. sırada bulunan Gümüşhanespor´un başında İnegölspor´un eski çalıştırıcısı Fatih Akyel bulunuyor. Tabi ki Fatih Akyel´in takımın başında oluşu, İnegölspor için dezavantaj olurken, Gümüşhanespor için avantajdı. Gümüşhanespor yaşlı ama ligin deneyimli oyuncularından kurulu bir ekip, hal böyle olunca da maçın her 10 dakikasında bir sakatlık sorunu yaşandı. Bu duruma sağlık ekiplerinin müdahale etmesi, oyunun kalitesini de son derece düşürdü. Uzun zamandır oyun seviyesini bu derece düşüren bir karşılaşma seyretmedim desem yeridir. Tabi bütün bu olumsuzlukların yanında güzel şeyler yok muydu? Vardı; Türk futbolu için geleceğe umutla bakabileceğimiz iki tane genç kardeşimiz vardı. Birisi Selimcan Temel, diğeri ise seyircinin kendisini (messi) diye taçlandırdığı Ömer Faruk Çalışkan idi. Bu ikili maçı aldı götürdü. Bütün bunların yanına birde stoper  Gökhan Kurumuş´un, Niyazi Batuhan Salman´ın sol taraftan yaptığı ortaya adeta bir kule çıkar gibi yükselip yaptığı kafa vuruşu ile İnegölspor´un öne geçmesini sağlayan golü atması, bu güzelliklere neden olan oluşumlardı. Tabi bunlar maçta öne çıkan detaylardı. Kalede Şener Özcan - sağda Uğur Daşdemir´de oyuna gerçek manada katkıda bulunanlardı. Hücum hattında bulunan Niyazi Batuhan Salman ile Cengiz Ötkün ise ellerine geçirdikleri gol pozisyonlarını kaçırmak için birbirleriyle yarış ettiler. Özellikle Niyazi Batuhan Salman, adeta arkadaşlarının emeklerine ihanet etti, futbol bu kadar bencil oynanmaz. Murat Yoldaş´ın Niyazi Batuhan Salman´ı 75 dakika boyunca, oyunda ısrarla tutmasına da bir anlam veremedim!

 

        Bundan sonra İnegölspor Yönetiminin ve Teknik heyetin işi daha zor; Çünkü deplasmanda ve içeride aldığı galibiyetlerle seyirciyi başarıya alıştırdı. Taraftarda haklı olarak başarı çıtasını yükseltti. Ve playoff hesapları yapmaya başladı. Kim ne derse desin, İnegölspor koşuyor, mücadele ediyor, hatta 3. bölgede öyle bir baskı uyguluyor ki, adeta rakibini bunaltıyor. Burada Teknik direktör Murat Yoldaş´ın farkındalığı ortaya çıkıyor. Benim de İnegölspor için beklentim yüksek, hele ki bu hafta deplasmanda oynayacığımız Pendikspor´u yenersek, değmeyin keyfimize.

                                                                                                                                                                                         SAYGILARIMLA