www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


14 ARALIK NEDEN ÖNEMLİ

14 ARALIK NEDEN ÖNEMLİ


AK Parti genel Merkezî`nin il ve ilçe başkanlıklarına aday olacak isimlere üniversite mezuniyeti şartı getirmesi, İnegöl İlçe başkanlığı için ismi geçen Mustafa Ersan ile Hüseyin Özdemir`i bir anda seçim yarışının dışında bıraktı.

Şimdi gözler üniversite mezunu adaylarda. Parti teşkilatlarında görevi olan üniversite mezunu bir çok isim var. Bunların kimisi ilçe yönetiminde, kimisi belediye meclis üyesi. Birde görevi olmayan eski partililer var.

Üniversite mezunu olan ve ilçe Başkanlığını düşünen adayların isimleri, geçtiğimiz günlerde İnegöl`e gelen ve yöneticilerle istişarelerde bulunan Kırşehir Eski Milletvekili Hacı Turan`a verildi.

Kırşehir Eski Milletvekili Hacı Turan, yaptığı istişareler neticesinde ismi ön plana çıkan adayları, AK Parti Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu`ya iletecek ve bu isimlerden uygun görülenler görüşmeye çağrılacak.

Tabi hangi isimler Süleyman Soylu`nun masasında olacak, bunu kestirmek mümkün değil. Ama AK Parti İnegöl teşkilâtlarında 2015 genel seçimleri öncelikli olmak üzere, birde 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlerinde hesabı yapılıyor.

İlçe Başkanı Bülent Temelli, bildiğiniz üzere 2015 yılındaki genel seçimlerde aday adayı olacağını açıkladı. Buna mukabil hali hazırda milletvekili olan Hüseyin Şahin`in yeniden adaylığı yüksek bir ihtimal. Yine 2 dönem milletvekilliği yapan Sedat Kızılcıklı`da 2015 seçimleri için pusuda bekliyor.

Ancak hem genel, hem yerel seçimin yapılacağı 2019 yılı seçimlerinde milletvekilliği, yada belediye başkanlığı düşünenlerin önünde, 14 Aralıkta yapılacak bir ilçe kongresi var.

Zira bu kongrede ilçe başkanı olacak isim, ölmez sağ kalırsa partisini hem 2015`e, hem de 2019 yılındaki seçimlere hazırlayacak.

Hülâsa 14 Aralık ilçe kongresi, Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı`dan Milletvekili Hüseyin Şahin`e, İlçe Başkanı Bülent Temelli`den Belediye Başkanı Alinur Aktaş`a ve kendisine hedef koyan tüm teşkilât mensupları için büyük önem arz ediyor.

GAZİPAŞALI ÖĞRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

Türkiye`nin önündeki en büyük engel hiç şüphesiz terör.  35 yıldır terörle mücadele eden Türkiye, binlerce askerini polisini ve vatandaşını kaybetti. Terörü bitirmek ve akan kanı durdurmak isteyen hükümetin son bir yıldır sürdürdüğü demokratik açılım ve kardeşlik projesi ise, olumlu sonuçlar verdi. Uzun süre kanın akmadığı ülkemizde geçtiğimiz günlerde süreç sabote edildi ve yine kan aktı.

Görünen o ki terör örgütünün içerisinde barış istemeyenler, kaos ortamından nemalananlar var. Bu mihraklar sadece askerimizi ve polisimizi şehit etmekle kalmıyor, aynı zamanda kamu binalarına ve araçlarına da zarar veriyor. Terör odakları, özellikle çocukları eğitimden uzak tutmak için okulları yakıp, yıkıyor.

Ancak birileri savaş istese de, Türk ile Kürt`ün arasını açmaya çalışsa da halkımız aynı düşünmüyor. Hatta terörden en çok etkilenen çocukların barışa katkı koyması için ortaya koydukları çalışmalar çok anlamlı. İşte geçtiğimiz günlerde doğudaki kardeşleri için kitap kampanyası başlatan Gazipaşalı öğrenciler, doğudaki kardeşlerine bin dolayında kitap gönderdiler. Bu anlamlı hediyeleşme, inşallah Türk ile Kürt kardeşliğinin pekişmesine ve barışa büyük katkı sağlayacaktır.