www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


2019 BÜTÇE TASARISI VE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR(EYT)


2019 Bütçe tasarısı Cumhurbaşkanı tarafından TBMM´ne sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bütçe tasarısı muhtemelen Aralık ayında TBMM´de görüşülmeye başlanacak.

 

       2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi´nde, bütçe giderlerinin 961 milyar lira, faiz hariç giderlerin 843,7 milyar lira, bütçe gelirlerinin 880,4 milyar lira, vergi gelirlerinin 756,5 milyar lira, bütçe açığının 80,6 milyar lira, faiz dışı fazlanın 36,7 milyar lira olarak öngörülmüş.

 

       2018 yılı bütçesinde bütçe açığı 66 milyar TL öngörülmüştü. Fakat bu da tutturulamadı.Muhtemelen 2018 yılı Bütçe açığı 72,1 milyar TL. olacağı Bakan Albayrak tarafından açıklandı.2019´da öngörülen 80,6 milyar TL bütçe açığı da muhtemelen tutturulamayacak 90 Milyar TL olarak gerçekleşecek.

 

       Cumhuriyet Tarihinde iki kez DENK BÜTÇE yapılmış. Birisi Atatürk döneminde, diğeri ise 54.ERBAKAN HÜKÜMETİ döneminde hazırlanan 1997 yılı bütçesi.

 

       Bir sonraki yılın bütçesi neden açık hazırlanır? Hiç düşündünüz mü? Siz en azından evinizin bütçesini yaparken açık yapıyor musunuz?Yani giderleriniz gelirlerinizden fazla planlıyor musunuz? Belki bir yıl veya iki yıl bütçeniz açık verebilir. Bu açığı borçlanarak kapatırsınız.Ancak sürekli açık vermeye devam ederse iflas edersiniz.İşletmelerin, Ticarethanelerin de böyledir.Devletin bütçesi de böyledir.

 

       Her türlü zulüm vergileri ile gelirler bellidir. Neden giderler bu gelirlere göre planlanmıyor? Çünkü Hükümetler iktidarlarını borçlu oldukları iç ve dış tefecilere, devlete para satanlara bu bütçe ile mesaj verir. Hazırlığınızı yapın, gelecek yıl Bütçemiz 80,6 milyar TL açık verecek.En azından bu rakam kadar DEVLETİ borçlandıracağız.Yurtdışından % 5 faizle borç bulun, gelin devlete % 30 ile satın.      

                              

     Yazıklar olsun. Tüyü bitmemiş yetimin Hakkı´nı bir avuç mutlu azınlığa peşkeş çekiyorsunuz. Emeklilikte yaşa takılanlara Haklarını vermemek için 40 takla atıyorsunuz. Ortağınızı da suçunuza ortak ediyorsunuz.

      Emeklilikte yaşa takılanlara vermediğinizi, Devlet Bütçesinden Faizcilere veriyorsunuz. 2019 yılı bütçesinde 117 milyar TL faiz ödemesi konulmuş. Faiz ödemeleri için 2018 yılı bütçesinde 71,7 milyar TL ayrılırken,                    2019 yılında üretmeyen ekonomi politikaları nedeniyle ödenecek FAİZ  ikiye katlanarak 117 milyar liraya fırladı. 

      Millete tasarruf çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanlığı´nın bütçesi yüzde 233 arttırılarak 2 milyar 819 milyon liraya çıkarıldı. 2018 yılında 845 milyon TL olan Cumhurbaşkanlığı Bütçesi 3,3 kat arttırılarak 2 milyar 819 milyon TL.ye çıkarılmaktadır. Bu rakam dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek´in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin maliyeti için açıkladığı 1 milyar 370 milyon liranın yaklaşık 2 katını ifade etmektedir.

 

     Türkiye adım adım batışa sürüklenmektedir. Bu gidişe kim dur diyecek.TBMM´de bu bütçeye kabul oyu verenler, ahirette bunun vebalinden kurtulamayacaklardır.

 

     Bu iktidara oy verenler bilsinler ki; Mahşer günü Mizan kurulduğunda, bunlar önlerine dökülecektir.16 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Bütçesini DENK BÜTÇE yerine AÇIK olarak hazırlayarak iç ve dış tefecilere bu Ülkenin kaynaklarını peşkeş çekenlere hala destek olmak KUL HAKKI´na sebep olmaktır.

 

      FAİZ DÜNYA GERÇEĞİDİR diyerek 17 yılda BÜTÇEDEN yaklaşık 1 trilyon TL faiz ödemesi yaparak, her yıl Vergi Rekortmenleri sıralamasında ilk 10´da Faizcilerin yer almasını sağlayan bu iktidara destek olmak KUL HAKKI´na sebep olmaktır. Yerli ve Millî Sanayimizi bitiren, Dünyada Kendi kendine yeten  7 tarım ülkesinden biri olan Türkiye´yi 17 yılda her türlü tarım ürününü dışarıdan ithal eder hale getiren, Canlı hayvan, et, saman ithal eder hale getiren bu iktidara destek olmak büyük bir KUL HAKKI´dır.

 

       Çünkü bu devam ettirilen ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceği bizzat iktidar tarafından ifade edilen bu FAİZCİ DÜZEN, Birçok insanımızın işsiz kalmasına, Sanayicinin, çiftçinin, esnafın iflas etmesine, yuvaların yıkılmasına sebep olmaktadır.

 

      Kitabımız Kur´anı-ı Kerim´de yer alan NİSA SURESİ´nin 85. Ayet-i Kerime´sini paylaşmak istiyorum.                         -Kim güzel bir işte aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa, ona da o kötülükten bir pay vardır. Allah her şeyi gözetip karşılığını verir.

 

      Yine Peygamberimiz S.A.V bir Hadis-i Şerif´te şöyle buyuruyor:Ebü Hüreyre R.A. rivayet ediyor.Rasülullah:"Müflis kimdir, biliyor musunuz?" diye sordu. Ashab  - Bizim aramızda müflis, parası ve malı olmayan kimsedir, dediler. Rasülullah S.A.V."Şüphesiz ki ümmetimin müflisi, kıyamet günü dağlar kadar sevapla gelip, üzerindeki kul hakları sebebiyle  iyiliklerinin sevabı şuna buna verilen ve üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendisine yükletilip sonra da cehenneme atılan kimsedir" buyurdular. Müslim Birr 59 Tirmizi Kıyamet 2