www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


 İyi ki İnegöl’de yaşıyorum!

.


Türkiye’nin en büyük 4. İli Bursa’nın, nüfus olarak 4. Büyük ilçesi olan, ekonomik verilere göre ise Türkiye’nin 17. Büyük şehri olan İnegöl, maalesef son dönemde kaderine terk edildi.

Türkiye’nin her şehrine devasa stadyumlar yapılırken, hatta amatör kümede oynayan kulüplere bile, isimlerinden büyük statlar inşa ediliren, futbolda marka olmuş İnegöl’e verilen sözler bir türlü yerine getirilmiyor.

300 bin nüfuslu ilçenin tek profesyonel takımı olan İnegölspor’un başarısı için tüm iş dünyası ve STK’lar taşın altına koyarken, her yıl milyon liralar toplanıp harcanırken, yetkili siyasetçilerin sözlerini tutmaması hatta oralı bile olmaması, spor camiasının canına tak etmiş durumda.

2. ligde mücadele eden İnegölspor’un rakipleri bir bir yeni statlara kavuşurken, ekibimizin 50 yıllık stadyumda mücadele etmesi, artık kabul edilemez bir gerçektir.

İnegölspor’la bu yıl aynı grupta yer alan ve hafta sonu ligin son maçını oynadığı 120 bin nüfuslu Somaspor’a yapılacak olan yeni stadyum haberi ise, artık bardağı taşırmıştır. Bu haber İnegöl spor camiasının ayağa kaldırması gerekir.

Alt yapıdan onlarca oyuncu yetiştirip, süper lige transfer etme başarısı gösteren ve bu şekilde yıllarca ayakta durmayı başaran İnegölspor, artık bu özelliğini de kaybetti. Nasıl olsa iş dünyası sahip çıkıyor, “STK’lar desen zaten elleri mahkum destek verecekler” anlayışındaki idarecilerin artık iktidarın gücünü kullanması, İnegölspor’a verilen sözlerin arkasını aramaları gerekiyor.

Hayırsever iş dünyasının vereceği destekleri eğitim, sağlık, spor ve kültürel sahalarda değerlendirerek ilçemizi yaşanabilir bir kente dönüştürecek, ilçemizde yaşayan 7’den 70’e herkesi “iyiki İnegöl’de yaşıyorum” dedirtecek ufku ve vizyonu geniş siyasilere ihtiyaç var. 

İnegöllüler artık, “Nasıl olsa bu halk bize destek veriyor, ne diye risk alayım, yada kendimi yorayım, sallayım başı alayım maaşı” diyen siyasetçileri ve idarecileri ise istemiyor.

İnegöl’ü mega köye dönüştüren, sosyal anlamda gerileterek Türkiye’nin yaşanmak istenmeyen kente dönüştürenlerin zamanları pek kalmadı… Artık yeni dönemde yeni siyasetçilere yeni isimlere yeni vizyonlara ihtiyaç var. Sadece siyasettemi tabiki hayır, her kurumda ve her STK’da yeni vizyonlara, heyecanlı ve dinamik kadrolara ihtiyaç var.

Başarısız olan herkes çıkarlarını bir tarafa bırakacak ve istirahate çekilecek ki, yeniden düşünme fırsatı bulsun ve heyecanı ve vizyonu olan yeni isimlerle yol versin…