www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


 KAZANMAK  ÖNEMLİYDİ!...

.


İnegölspor - Sancaktepe vurgunundan sonra, bu yenilginin üzerini örtmek adına, mutlak anlamda kazanması gerektiği Zonguldak Kömürspor maçını maalesef 3-2 kaybetti. İkinci yarının 2. maçında Çorumspor'u, Çorum'da yenerek Play of gurubunun içine yerleşen İnegölspor, Sancaktepe ve bu hafta oynadığı Zonguldak Kömürspor takımlarına mağlup olarak 21. maçta, 31 puanda kalarak, puan cetvelinin 7. sırasına geriledi.

 Play of sıralamasındaki rakipleri olan Sancaktepe ve Çorumspor ile oynayan, H. Trabzonspor - Sarıyer - Samsunspor - Manisa FK ile oynayacak olan İnegölspor'un play of'a kalabilmesi için ne kadar şansı var oda belli değil. İnegölspor kendi kendini böyle bir denklemin içine soktu.

Bundan sonraki oynayacağı maçlarda, hem kendisi yenecek, hem de play of gurubundaki 7. sırada olan rakiplerinin yenilmesini bekleyecek. Aradaki puan farkı bunu gösteriyor. Sizin anlayacağız bu saatten sonra İnegölspor'un play of grubuna kalma işi biraz değil. Çok zor.

        Pazara günü İlçe stadında oynadığı Zonguldak Kömürspor karşılaşması, Teknik direktör Murat Yoldaş hoca'nın  göreve geldikten sonra İnegölspor'un oynadığı en kötü futbol idi. 

        Oynanmadan maç kazanılmaz!..

        Daha maçın 2. dakikasında, Hacı Mustafa Karabulut ile golü bulan İnegölspor adeta maça 1-0 önde başlamış oldu. Bu erken  gelen ve yenen gol rakip takımı ve  Zonguldak seyircisini abandone etti dersek abartmayız. Ama Zonguldak Kömürspor çabuk toparlanıp 17. dakikada Serhat Baştan ile golü bularak ilk yarı soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi. İkinci yarının 52. Dakikada Mehmet Gürkan Öztürk ile 1-2 - 65. dakikada Hacı Mustafa Karabulut ile 2-2 -  90+4'tede Görkem Güven ile 2-3 yaparak İnegölspor'u yenmeyi başardı. Nitekim ilk yarı ve ikinci yarı rakip Zonguldak Kömürspor'u, İnegölspor ne oyun olarak nede skor olarak durdurabildi. İnegölspor bu maçta (Hacı Mustafa Karabulut'u) tenzi edersek. Başta kaleci Şener Özcan olmak üzere, her oyuncusu pas yapmayan, takım oyunundan uzak, sürekli top kaybeden ve bireysel oynamayı tercih eden bir oyun oynamakta ısrar edince kendi akıbetleri'ni, kendileri hazırlamış oldu. Zonguldak Kömürspor ise takım oyunu oynamaya çalışan, çok koşan ve mücadele etmeyi beceren oyun düzeni ile her iki yarıda da İnegölspor'dan üstün oynayan taraftı. Maçla ilgili fazla bir şey yazmaya, senaryo üretmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Zonguldak Kömürspor takımı tamamen hak ettiği bir galibiyet aldı.

        Bu beklenmeyen yenilgi play of hesapları yapıldığı dönemde her kese bir ders olmalıdır. SAYGILARIMLA